Hattemers vertellen over Jan Voerman in podcast Rivierverhalen over de IJssel

‘Hij ging nooit op vakantie want hij was bang dat hij een mooie wolkenlucht zou missen.’ De Hattemse kunstschilder René Kinket vertelt in de podcast Rivierverhalen over Jan Voerman, in wiens voetsporen hij schildert in het Voerman-koepeltje op de Geldersedijk.
 
Paradijsje
‘Ik kan me goed voorstellen dat Jan een beetje gestresst was als hij weg moest. De luchten veranderen continue en die zijn elke dag anders. Ik snap wel dat Jan dacht: Ik moet thuis blijven in mijn paradijsje, want je weet maar nooit; er kan zo’n mooie lucht zijn en dan ben je er niet’, vertelt Kinket. 


Ook Daphne Kampman – directeur van het Voermanmuseum – komt aan het woord in de podcast. Zij bespreekt een Voerman-schilderijtje van podcastmaker Wim Eikelboom, waarop Hattem te zien is vanaf de oever van de Zwolse kant van de IJssel. Volgens Kampman een bewijs dat Voerman ook aan de Zwolse kant van de IJssel zijn befaamde rivierluchten schilderde. Willem Spannenberg vertelt in de podcast ‘In de ban van weergaloze wolken’ over zijn mooiste IJssel-moment. 
 
De podcast Rivierverhalen over de IJssel is een productie van Wim Eikelboom uit Zwolle. De verhalen zijn te beluisteren via rivierverhalen.nl of op de bekende podcastplatforms van Apple, Google of Spotify.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in