Sprookjes uit de Efteling herleven in Anton Pieck Museum Hattem

In het Anton Pieck Museum komen sprookjes uit de Efteling weer tot leven in de expositie ‘Er was eens…’. De opening voor genodigden is op 1 augustus door burgemeester Toon van Asseldonk en Mathilde Stam, directeur van het Anton Pieck Museum, in aanwezigheid van de Efteling. Tijdens de opening herleeft een sprookje op een verrassende wijze…

Het ontwerpen van de sprookjes voor de Efteling was voor Anton Pieck één groot avontuur. De eerste tien ontwerptekeningen van de sprookjes herleven in het Anton Pieck Museum – met een ‘griezelige afsluiting’. De sprookjes van het eerste uur zijn: Doornroosje, Sneeuwwitje, De Kikkerkoning, De Magische Klok, De Chinese Nachtegaal, De sprekende papegaai, De zes Dienaren, Het Paddenstoelendorp, Vrouw Holle en Kleine Boodschap.

“Nee, nee, beslist niet!”
In 1951 werd Anton Pieck naar aanleiding van zijn illustraties bij de sprookjes van Grimm opgebeld door een zekere heer Reijnders, die het had over een speeltuintje met een bescheiden theesalon in Kaatsheuvel en dat het zo plezierig zou zijn als Anton Pieck zijn medewerking zou willen verlenen. “Nee,” was het antwoord, “nee, beslist niet!” Maar Peter Reijnders bleef aanhouden. Na een bezoekje aan Anton Pieck en zijn vrouw Jo – dat heel wat langer besloeg dan het beoogde kwartiertje – begon dan toch dit grote avontuur in het leven van Anton Pieck. En met succes!

Expositie: ‘Er was eens…’
1 augustus 2020 t/m 28 februari 2021, Anton Pieck Museum Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in