IJsseldelta Marina Hattem heeft Blauwe Vlag

IJsseldelta Marina Hattem heeft gisteren een Blauwe Vlag gekregen. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. De jachthave in Hattem heeft aangetoond aan de strenge criteria te voldoen en is daarom in aanmerking gekomen voor deze onderscheiding.

Marie-Sophie Jorna, mede-eigenaar van de jachthaven, is blij met deze erkenning. ‘Je moet er best wat voor doen om een Blauwe Vlag te krijgen,’ vertelt ze. ‘Er is een strenge controle waarbij men kijkt of de veiligheidseisen in orde zijn en men let op meer punten zoals duurzaamheid, omgaan met het milieu en aandacht voor de omgeving. Voorbeelden van wat wij doen is dat wij tegels borstelen om deze schoon te maken, want wij gebruiken geen gif. Ook hebben wij vanwege de veiligheid een goede verlichting op de steigers.’

‘Elk jaar wordt er opnieuw gecontroleerd dus wij blijven ervoor zorgen dat wij voldoen aan de eisen. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat alle reddingsmiddelen in orde moeten zijn, zoals de trapjes en dat wij ons personeel instrueren zodat zij weten hoe te handelen in geval van nood.’ In totaal heeft de provincie Gelderland nu 16 Blauwe Vlaggen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in