Vraag om betere sanitaire voorzieningen Hattemse haven

Tijdens het vragenhalfuurtje in de gemeenteraad is er aandacht gevraagd voor de sanitaire voorzieningen in de haven. Toen de douche- en toiletvoorzieningen in de jaren 90 bij de Haven zijn neergezet, was de haven nog niet zo vol als tegenwoordig. Bovendien waren er toen nog geen campers. Nu staan er in het hoogseizoen zeker 20 tot 25 campers, op een prachtige plek in de haven.

Signalen over kwaliteit
Fractievoorzitter Teun Juk van het CDA Hattem geeft aan: “Wij hebben signalen ontvangen van camperaars die aangeven dat de huidige sanitaire voorzieningen ontoereikend zijn en wel een upgrading kunnen gebruiken. Over de service van IJssel Marina Hattem overigens niets dan lof”. Op dit moment is er voor de dames 1 toilet, 1 wastafel en zijn er 2 douches. Bij de heren zijn dezelfde aantallen te vinden. Bij landelijke camperplaatsen, dus zonder haven, zien je vaker een dubbele capaciteit. Een voorbeeld met betrekking tot de capaciteit zijn de jachthavens in Culemborg en op Urk.

Onderzoek wordt ingesteld
Teun Juk: “Bij goed gastheerschap horen goede sanitaire voorzieningen. Hattem moet met de tijd mee. Met een goede architect kan het huidige unieke gebouw best wel aangepast worden.” Hij vroeg daarom aan de portefeuillehouder of deze zich herkende in het signaal en of zij bereid was nader te onderzoeken of capaciteitsuitbreiding mogelijk is, uiteraard in overleg met Leisureland (eigenaar van de jachthaven) en de huidige exploitant. Burgemeester Sanderse is verantwoordelijk voor recreatie en toerisme en zij gaf aan dat ze deze signalen vanuit de bezoekers niet kent. Ze gaat verder onderzoek doen waaruit ook zal blijken of er inderdaad verbetering nodig is.

1 REACTIE

  1. Campers zijn op zich zelfvoorzienend en dat is de reden dat men op een camperplaats staat en niet op een camping. Gebruik je eigen sanitair…het zit er niet voor niets in !

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in