Wethouders & voorzitter Participatieraad lanceren website hulpwijzerhattem.nl

Vandaag hebben wethouders Martijn Hospers en Carla Broekhuis-Bonte, samen met voorzitter van de Participatieraad Ed Zandhuis, de nieuwe website www.hulpwijzerhattem.nl gelanceerd. Op deze website kunnen Hattemers en andere geïnteresseerden terecht voor informatie over allerlei onderwerpen binnen het Sociaal Domein. Denk daarbij aan inkomensondersteuning, mantelzorg, Centrum voor jeugd en gezin, JOGG Hattem, minimaregelingen, Wmo en de Participatieraad.

Online afspraak maken
Er wordt niet alleen informatie verstrekt, maar ook doorverwezen naar andere organisaties. Daarnaast wordt er informatie over een aanvraag en het eventuele aanvraagformulier aangeboden en kun je online een afspraak maken.

Overzichtelijk
Wethouder Martijn Hospers is blij met de nieuwe website: ‘Alle informatie over zorg en welzijn, werk en inkomen en jeugd en gezin staat overzichtelijk en in begrijpelijke taal bij elkaar op 1 website. Dat maakt het een stuk makkelijker om een antwoord te vinden op een hulpvraag. Hebben wij het antwoord niet? Dan verwijzen we naar de juiste organisatie.’

Maak gebruik van de regelingen’
Ook wethouder Carla Broekhuis is erg tevreden met de lancering van de nieuwe site: ‘Op het gebied van werk en inkomen hebben we veel regelingen. Dit zijn met name regelingen voor mensen met een laag inkomen. Ik hoop dat nog meer mensen gebruik gaan maken van deze regelingen. Ze zijn er niet voor niets! Een aanvraag kan nu ook online worden gedaan: wel zo makkelijk. Graag horen we van onze inwoners wat ze van de website vinden. Als u informatie mist of suggesties heeft, dan kunt u dit doorgeven via een formulier op de website, onder het kopje ‘contact’.’

Goed toegankelijk
De gemeente Hattem vindt het belangrijk dat de website goed toegankelijk is voor iedereen: ook voor mensen met bijvoorbeeld een visuele, lichamelijke of verstandelijke beperking. Daarom biedt de website bijvoorbeeld mogelijkheden voor het voorlezen van teksten en het vergroten van het contrast van de kleuren van de website. Daarnaast is de site ook goed te bekijken op een mobiele telefoon of iPad.

www.hulpwijzerhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in