Tentoonstelling Over Geloof & Liefde in Hattem

Over geloof en liefde valt veel te zeggen. Op vrijdag 31 mei wordt daarover in het stadhuis het gesprek gestart tijdens de officiële start van de tentoonstelling Over Geloof & Liefde. Wethouder Koen Castelein opent de tentoonstelling.

De expositie Geloof & Liefde is onderdeel van een gelijkluidende campagne in enkele gemeenten, waaronder Hattem. De tentoonstelling heeft ook een website en een magazine. die als doel hebben het gesprek op gang te brengen tussen verschillende werelden.

Op 11 april publiceerde RTV Hattem over de tentoonstelling, die op dat moment in Zwolle te zien was, en de wens van de gemeente om deze naar Hattem te halen. We vroegen wethouder Castelein toen naar zijn beweegredenen.
Waarom moet nu juist de burgerlijke gemeente een rol spelen in dit gesprek over Geloof & Liefde?
‘Het doel van de campagne is gesprekken op gang brengen. Overtuigingen en ervaringen een stem geven. Bruggen bouwen. Vanuit het idee dat we nog veel niet van elkaar weten, maar door open en nieuwsgierig te zijn kunnen we over en van elkaar leren. We willen in Hattem een gemeente zijn waarin iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. We willen graag de dialoog op gang brengen en verschillende werelden bij elkaar brengen. Daarom zien we voor de gemeente wel degelijk een rol; misschien als neutrale partij die het beste wil voor ál haar inwoners.’
Lees verder…

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in