Herdenking Wageningen live bij mediapartner Omroep Gelderland

Het had vandaag in Wageningen een groot feest van de vrijheid moeten zijn. Want het is precies 75 jaar geleden dat het Duitse leger in Nederland zich overgaf aan de geallieerden. De grootse viering zit er vanwege de coronacrisis helaas niet in, maar een kleine herdenking gelukkig wel.

Die is vanaf 15.00 uur live te zien via onze mediapartner Omroep Gelderland. De herdenking wordt muzikaal opgeluisterd door operazangeres Tania Cross en de wereldberoemde Wageningse harpiste Lavinia Meijer. Rond de herdenking ontvangt presentator Erik van der Pol gasten aan tafel op het 5 Mei Plein.

Bijzondere gasten

  • Ad van Liempt is één van de gasten. Er is net een boek van hem verschenen over het jaar 1945. Wat voor jaar was het eigenlijk en welke rol speelde Wageningen in de Duitse capitulatie 75 jaar geleden?
  • Ook de Wageningse burgemeester Geert van Rumund schuift aan. Hij had zijn pensioen uitgesteld om vandaag 5 mei groots te kunnen vieren in de stad. Hoe beleeft hij deze dag die een groot feest had moeten worden?
  • Namens de organisatie is Toon van Asseldonk te gast. Met hem praat Erik van der Pol over herdenking en feest in 2021. Tot slot schuift de wereldberoemde Wageningse harpiste Lavinia Meijer aan. Zij speelt ook tijdens de herdenking. Wat betekent vrijheid voor haar?

Nationale Herdenking Capitulaties 1945 bij Hotel De Wereld
De live uitzending rond de herdenking van de capitulatie in Wageningen is van 15.00 tot 16.00 uur te zien bij Omroep Gelderland. Ook is de uitzending te volgen via de website, Facebookpagina en YouTubekanaal.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in