Burgemeester Sanderse steunt oproep om vlaggen recht te hangen op 4&5 mei

Vorig weekend hebben nabestaanden van gesneuvelde militairen een oproep gedaan om op 4 en 5 mei alle protestvlaggen weer om te draaien. Uit respect voor omgekomen militairen. Burgemeester Marleen Sanderse steunt deze oproep en vraagt de Hattemers de rood-wit-blauwe vlag op de juiste manier uit te hangen op deze dagen.

Veteranen
Sanderse: “Ook in Hattem heb ik veteranen gesproken die tijdens missies kameraden hebben verloren. Vrienden die in een kist onder de Nederlandse vlag naar huis werden gebracht. De vlag als symbool van respect voor de gesneuvelden. Die veteraan kan uw buurman of overbuurvrouw zijn. Het kan niet de bedoeling zijn hen te kwetsen met een omgekeerde vlag uit onvrede en protest. Daarmee zeg ik niet dat u uzelf niet mag uitspreken. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed en daar mag u gebruik van maken. Maar laten we dit niet ten koste van anderen doen!”

Hoe vlaggen we
Op 4 mei hangen we de vlag halfstok als teken van eerbied en respect voor de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei wordt voluit gevlagd tussen zonsopgang en zonsondergang.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in