Bevrijding Hattem met optreden 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums herdacht

18 april 1945 is Hattem bevrijd door de Canadezen. In 2020 zouden de Hattemers dit 75-jarig jubileum groots vieren, maar door corona is dat niet doorgegaan. Nu, 2 jaar later, vond alsnog een optreden plaats van de band 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums.

De Apeldoornse band 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums is als levend monument voor de bevrijders. De band marcheerde met doedelzakmuziek vanaf De Hoenwaardse brug via de oversteek Ridderstraat/Achterstraat, rechtdoor de Kruisstraat in naar De Markt. Daar werden zij door locoburgemeester Auke Schipper opgewacht in de tijdelijke koepel op het Marktplein. Schipper wees in een toespraak op het belang van aandacht blijven besteden aan de thema’s oorlog en bevrijding. Hij bedankte de band voor het optreden en de Hattemer Hattemer Oranje Vereniging voor de organisatie van deze activiteit.

Na de toespraak verzorgde de band een optreden en speelde zij onder meer de nummers Highland Cathedral en het Canadese volkslied. Bekijk hier het sfeerverslag dat RTV Hattem maakte.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in