Aantal bijstandsuitkeringen Hattem in 2020 gelijk gebleven

In 2020 kreeg Nederland te maken met de Coronacrisis. Veel bedrijven en zelfstandig ondernemers verkeren in zwaar weer door de opgelegde maatregelen. Het veelvoudig gebruik van de steunpakketten van de overheid, zoals de NOW regeling, tonen aan dat veel bedrijven hulp nodig hebben bij het betalen van hun werknemers.

Op basis van cijfers van het CBS heeft het Centrum voor Economisch Welzijn onderzoek laten uitvoeren naar de bijstandsuitkeringen in 2020 in vergelijking met het voorgaande jaar 2019. Uit dit onderzoek blijkt dat het aantal bijstandsuitkeringen in Hattem in 2020 onveranderd is. Ook Zwolle en Kampen geven een ongewijzigd beeld.

Kijk zelf in deze grafiek naar de verschillen per gemeente. De waarden zijn per 1.000 inwoners.

In de meest recente data is gemiddeld voor heel Nederland een kleine stijging zichtbaar gedurende het Coronajaar 2020. Gedurende het jaar is het aantal uitkeringen na de 1e lockdown zeker toegenomen, maar daarna is ook weer een daling te zien.

Data uit begin 2021 moet aantonen of de 2e lockdown een significant effect gaat hebben op de bijstandsuitkeringen. Met een vaccin in zicht en de grote hoeveelheden overheidssteun lijkt het echter allemaal mee te vallen aldus de onderzoekers van het Centrum voor Economisch Welzijn.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in