Drukke inloopavond herinrichting Burg. Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg

Dinsdagavond was het in de Open Poort een drukte van belang bij de inloopavond over de herinrichting van de Burg. Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg.

Aanwonenden, maar ook de Hattemers die gebruik maken van de belangrijkste ontsluitingsroute van Hattem, lieten zich uitgebreid informeren over de wijzigingen.

30 km weg
De maximum snelheid gaat op een groot deel naar 30 km/h en de weginrichting wordt hierop aangepast. “Het verlagen van de maximum snelheid draagt ook bij aan een veiligere en gezondere leefomgeving”, laat wethouder Auke Schipper weten.

“Je ziet dat het leeft’
De schetsontwerpen en tekeningen werden dinsdagavond goed bestudeerd, waarbij experts namens de gemeente Hattem uitleg gaven. Wegindeling, parkeergelegenheid en aangepaste verlichting zijn de belangrijkste items bij dit project. En omdat een 30 km weg géén voorrangsweg is, heeft verkeer van rechts dus voorrang. “Dat zal nog wel wennen worden”, hoorde je van verschillende kanten. Wethouder Auke Schipper was erg blij met de grote opkomst. “Je ziet dat het leeft. Terecht, want het is een ingrijpende klus.”

Wanneer?
De werkzaamheden aan de Burg. Bijleveldsingel en de Vechtstraat starten in de tweede helft van dit jaar. De Hessenweg volgt in de eerste helft van 2021.

Q&A
Vragen en antwoorden over de herinrichting van de Burg. Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg heeft de gemeente samengevat in een zgn. Q&A.
Klik hier►Vragen en antwoorden ontwerp Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg

Presentatietekeningen
Presentatietekening Burg. bijleveldsingel
Presentatietekening Vechtstraat
Presentatietekening Hessenweg (deel 1)
Presentatietekening Hessenweg (deel 2)
Principe profielen

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in