Zo gaat de aansluiting en oversteek bij de Eijerdijk eruitzien

Sinds afgelopen maandag is Schagen Infra gestart met de aanpak van de Eijerdijk. Vanaf de kruising bij de Dorpsweg is de Eijerdijk inmiddels afgesloten. Menig Hattemer heeft dit inmiddels aan den lijve ondervonden en heeft een stukje om moeten rijden of fietsen. Er wordt onderhoud gepleegd aan het wegdek en er zullen ook stukken heringericht worden. Niet alleen de wegen maar ook zaken die op, om en langs de weg staan worden meegenomen. Denk hierbij aan het aanplanten van groen, verbeteren van verlichting en het (her)aanbrengen van verkeersborden.

Nieuwe aansluiting met de Verlengde Parklaan
De t-splitsing van de Eijerdijk met de Verlengde Parklaan en de nabijgelegen oversteek voor fietsers, zal flink op de schop gaan. In onderstaande afbeelding (gedeeld door Schagen als PDF-bestand, ook hier te downloaden) is te zien dat de traditionele t-splitsing zal verdwijnen. De verhogingen die nu ook al in de weg liggen zullen blijven, maar worden extra uitgevoerd met rood asfalt. Op dit punt komen alle rijrichtingen samen. De weg van de Dorpsweg naar de splitsing van de Eijerdijk met de Hogenkamp zal een knikje krijgen waardoor automobilisten op dat punt rustiger moeten rijden. Zo wordt er een veiliger situatie gecreƫerd, ook voor de fietsoversteek Roseboomspoor die daar tussenin ligt. Aan beide kanten van de fietsoversteek zal een drempel gemaakt worden met straatbakstenen, om dit ook visueel beter aan te geven. De haaientanden blijven uiteraard gehandhaafd. Op dit punt zijn al meerdere malen ernstige ongelukken gebeurd en met deze aanpassingen wordt ingezet op veiligheid.

Aanpassing splitsing Verlengde Parklaan met Van Galenlaan
Ook de splitsing nabij de brandweerkazerne zal worden aangepast. Net als op de andere aansluiting zal hier ook een verhoogde aansluiting komen. Auto’s kunnen hier nog wel rechtdoor blijven rijden over de Verlengde Parklaan richting de Eijerdijk. Het lijkt erop dat het bestaande zebrapad nabij de brandweerkazerne zal komen te vervallen.

Wethouder Koen Castelijn zal morgen in Hattem Actueel aanschuiven om meer te vertellen over de werkzaamheden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in