Opoes House of Music sluit hoofdstuk New Orleans Festival

Een Jazzige droom eindigt na acht jaar vol ritme en passie 
Na een roerige en swingende acht jaar kondigt Stichting Opoes House of Music met spijt in het hart het einde van het New Orleans Festival-tijdperk aan. Wat ooit begon als een opzwepend feest voor muziekliefhebbers, wordt nu afgesloten vanwege uitdagende obstakels die het pad van deze stichting hebben gekruist.

Festival
Het New Orleans Festival, dat maar liefst vijf keer groots werd gevierd, was een eerbetoon aan de muzikale erfenis van de Big Easy. Het evenement bracht niet alleen de opzwepende muziek van gospel, de jazz funeral en de rauwe blues naar Nederland, maar diende ook als platform voor jong muzikaal talent om te schitteren. Helaas zijn er nu donkere wolken boven het festival komen te hangen, waardoor de muziek niet langer kan blijven stromen.

Mensen en middelen
De beslissing om het gratis toegankelijke New Orleans Festival te beëindigen, kwam na zorgvuldige overweging. Hogere kosten, afnemende sponsorbijdragen, het onvermogen om een andere geschikte locatie te vinden, een tekort aan vrijwilligers en een gebrek aan ervaren bestuursleden hebben de stichting tot deze spijtige beslissing gedwongen.
Jeroen Schreur en Jan Erik Barendsen, bestuursleden van Stichting Opoes House of Music, deelden het volgende: “Het is met een zwaar hart dat we dit nieuws bekendmaken. Het New Orleans Festival was voor ons een passieproject en een viering van muzikale diversiteit. We zijn diep dankbaar voor alle artiesten, vrijwilligers, sponsors en bezoekers die ons in de afgelopen acht jaar hebben gesteund. Helaas zijn de uitdagingen het afgelopen jaar te groot geworden om te overwinnen.”

Dankbaar
Hoewel het New Orleans Festival ten einde is, beraad de Stichting Opoes House of Music hoe ze zich kan blijven inzetten voor het ondersteunen van jong muzikaal talent om de missie voort te zetten en de muziek levend te houden.
We koesteren de herinneringen aan de ritmische hoogtepunten die het New Orleans Festival met zich meebracht, en we bedanken iedereen die deel heeft uitgemaakt van deze onvergetelijke reis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Opoes House of Music via www.opoeshouseofmusic.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in