Waarom is dit wandelpad langs het kanaal afgesloten?

Het is een populair wandelpad. Veel Hattemers, zeker in coronatijd, wandelen vaak op het dijkje tussen het Apeldoorns Kanaal en de Hoenwaard. Maar dit Hertog Willem Pad is nu volledig afgesloten.

De gemeente Hattem verwijst naar Waterschap Vallei en Veluwe als naar de reden van de afsluiting wordt gevraagd.  Een woordvoerder van het Waterschap vertelt dat het wandelpad op de dijk langs het kanaal is afgesloten om veiligheidsredenen.

“Op de dijk zijn stukken weggespoeld en zijn er gaten en scheuren ontstaan door het hoge water en de ijsvorming daarna. Door de dalende waterstand ontstonden er wervelingen onder de ijslaag, en dat heeft de dijk geen goed gedaan.”

Donderdag wordt door een aannemer een damwand geplaatst bij het weggespoelde gedeelte van het Hertog Willem Pad. “Daarna worden de gaten en andere schade aan de dijk hersteld. Het is nu lastig aan te geven hoe lang dat duurt, maar we hopen dat de reparaties snel afgerond kunnen worden. Tot die tijd is het Hertog Willem Pad niet toegankelijk.”

Het Waterschap benadrukt dat de sluiting om veiligheidsredenen echt ter bescherming van de gebruikers van het wandelpad is.

“Als je in zo’n gat valt, zijn wij niet aansprakelijk voor de gevolgen. Klim dus niet over de afsluiting, maar wacht tot het wandelpad weer is vrijgegeven.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in