Home Ondernemend Bij welke gelegenheden kun je schminkspullen gebruiken?

Bij welke gelegenheden kun je schminkspullen gebruiken?

0
Bij welke gelegenheden kun je schminkspullen gebruiken?
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Er zijn verschillende gelegenheden waarbij schminken een belangrijk onderdeel is. Het is vooral iets dat kinderen leuk vinden, maar ook volwassenen grijpen soms naar de schmink kwasten om zichzelf om te toveren van ‘brave burger’ in een grappige clown of afschrikwekkend monster.

Carnaval
De eerste gelegenheid die bij je opkomt is waarschijnlijk carnaval. Dat is natuurlijk het feest bij uitstek waarbij veel mensen helemaal los gaan met als doel er spectaculair en het liefst ook onherkenbaar uit te zien. Vooral in Limburg is het een traditie om je helemaal uit te leven bij het bedenken van de outfit voor carnaval. Hier wordt soms het hele jaar aan gewerkt en voor gespaard. De outfit bestaat niet alleen uit kleding maar ook uit bijbehorende accessoires en natuurlijk de juiste kleuren schmink. In Brabant is het verkleden niet zo’n grote traditie als in Limburg, maar ook daar kun je fraai uitgedoste feestvierders tegenkomen, evenals in sommige andere delen van het land, want carnaval wordt ook zeker boven de grote rivieren gevierd, vooral in katholieke ‘enclaves’ in het vooral protestantse noorden van Nederland.

Halloween
Halloween vieren doen we nog niet zo lang in Nederland. Het was eerder vooral iets dat we kenden uit de VS waar mensen hun huizen versierden met oplichtende pompoenen en vooral veel nep bloed en andere gegriezel. Maar nu is het nep bloed voor Halloween ook in Nederland te koop. Mensen versieren hun tuinen met speciale Halloween items en degenen die het feest echt vieren, hullen zich in een spannende outfit die bedoeld is om mensen schrik aan te jagen. Vooral kinderen vinden het spannend om ’s avonds in het donker de straat op te gaan om lekker te griezelen met vriendjes en vriendinnetjes. Langs de deuren gaan om snoep op te halen onder het roepen van ‘trick or treat’ zodra de deur wordt geopend na het aanbellen hoort er uiteraard ook bij.

Schminken voor speciale gelegenheden
Op de website Schminkspecialist.nl vind je alles wat je nodig hebt als je jezelf of je kinderen wilt schminken. Alle kleuren van de regenboog vind je in het assortiment. Je kunt de mooiste kleuren bij elkaar zoeken die helemaal passen bij de outfit die je gaat dragen. Het hoeft natuurlijk geen carnaval te zijn maar kan ook ter ere van een gekostumeerd bal. Ook als je dorp of stad het zoveel jarig bestaan viert, wordt er vaak een leuke optocht georganiseerd waarbij verkleden zeker gewenst is. Op school zijn ook vaak speciale dagen waarop de kinderen verkleed naar school mogen, zoals de laatste dag voor de zomervakantie. Dan komen de schminkspullen ook heel goed van pas. Let erop dat je voor het schminken van de huid alleen daarvoor geschikt materiaal gebruikt. Gebruik zeker geen verf want dat is giftig voor de huid en kan ernstige irritatie veroorzaken. Met de juiste attributen is schminken een leuk feest voor jong en oud.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage