Wintergesprek over onrust en zorgen

0
Wintergesprek over onrust en zorgen

Op zaterdag 27 januari organiseert La Scuola het Wintergesprek om te praten over de tijd waarin we nu leven. Op meer dan 160 plekken in Nederland komen burgers in huiskamers bij elkaar. La Scuola doet haar deuren open in Hattem, van 13.30-14.30 uur. Aan de keukentafel is er plek voor zes mensen.

Een wezenlijke ontmoeting in jouw huiskamer
Het gesprek wordt begeleid door Ria Pool Meeuwsen: ‘Wij mensen zijn onderweg, ons leven is altijd onzeker. Velen ervaren deze dagen als duistere dagen. Winter in het land, maar ook onrust in de samenleving.
Wat er in Israël en Gaza gebeurt, voedt wantrouwen en tegenstellingen tussen culturen in de hele wereld. En de verkiezingsuitslag laat een diepe verdeeldheid zien in ons eigen land. Laten we ons bestoken door de overdrijving, het zwart-wit denken en een warboel aan beschuldigingen op social media? Of kunnen we patronen van argwaan doorbreken en een ander gesprek voeren?’

In heel Nederland
‘Laten we op zoek gaan naar ruimte om houvast te vinden, plek voor gevoel te maken en vooruit te kijken. Dwars door verdeeldheid en onvrede zoeken we naar perspectief en concrete manieren om elkaar te zien en te horen. Wat we wel vragen is een open houding en de bereidheid om met aandacht naar de ander te luisteren.’

La Scuola organiseert het Wintergesprek samen met de landelijke organisatie Turn Community Heb jij ook behoefte om jouw gedachten te delen en naar anderen te luisteren? Meld je dan nu aan: lascuola@xs4all.nl  Er zijn geen kosten aan verbonden.

Datum evenement: 27-01-2024