Expositie van Willeke Klaassen bij ZP&co in centrum Hattem

Bij ZP&co in het centrum van Hattem is een tentoonstelling te zien van Willeke Klaassen. Zij is lid van het Kunstgilde Hattem en na Anneke Bagerman de tweede exposant in dit aan de Koestraat 2 gevestigde pand. Wie de expositie bezichtigt, komt oog in oog te staan met kunstwerken die ā€œspreken van gevoel, van samenhang en spanningā€.

ZP&co, een coƶperatie van en voor zelfstandige professionals, heeft zich eerder dit jaar in Hattem gevestigd. Kunstenaars worden in de gelegenheid gesteld om in dit prachtige pand te exposeren en deze exposities kunnen onder kantoortijd gratis worden bezichtigd.

De kunst die nu te zien is ā€œspreekt van onopgemerkte, gewone dingen die ineens in het zicht komenā€. Zo voegt Klaassen in haar serie ā€˜Geest van de aardeā€™ elementen van archeologie samen met het moment van nu door fossiele vormen samen te voegen met bladprinten en gevonden materiaal. Ook maakt de Hattemse kunstenares herinneringsbundels van kleding van een geliefdeĀ met dagelijkse objectenĀ ā€œdie een herinnering oproepen, je weer laten ervaren, om bij te glimlachen en te mijmerenā€. Zo worden deze bundels ā€œeen bergplaats voor voorwerpenĀ die gekoesterd willen wordenā€. Een mogelijke opdracht start met eenĀ gesprekĀ met Willeke om een bundel ā€œuniek en individueel afgestemdā€ te maken.

De expositie duurtĀ van 2 oktober tot 31 december. Willeke Klaassen verwijst voor meer informatie door naar haar websiteĀ www.willekeklaassen.nl. Voor meer informatie over het Kunstgilde Hattem kan de siteĀ www.kunstgildehattem.exto.nlĀ worden geraadpleegd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in