Ouders De Zaaier en Van Heemstraschool manen gemeente Hattem tot haast

Ouders van de Van Heemstraschool en De Zaaier hebben een brief aan de gemeente gestuurd. Zij vragen hierin “zo veel mogelijk haast te zetten achter de uitvoering van de ontwikkeling van de Woon-Zorg -Leer zone, zodat jong en oud zo spoedig mogelijk de beschikking krijgen over de ruimte waar ze zo naar uitkijken.”

In de brief wordt gememoreerd dat de gemeenteraad drie jaar geleden heeft besloten het IKC voor de twee scholen op het oude ijsbaanterrein te plaatsen. “We waren, en zijn nog steeds erg blij met dit besluit!”, schrijven de ouders.

Slechte staat schoolgebouw De Zaaier
“Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en kijken we met veel plezier naar de concrete plannen en ontwerpen die voorliggen. We zien echter ook de noodzaak toenemen voor nieuwbouw. Met name voor De Zaaier. Zij barsten echt uit hun voegen. Niet voor niets zijn er al 2 groepen uitgeweken naar de Van Heemstraschool i.v.m. ruimtegebrek. De staat van het gebouw wordt steeds slechter. Er worden geen grote investeringen meer gedaan omdat de gemeente heeft ingestemd met het IKC. Een gemeente is verantwoordelijk voor een goede huisvesting van een basisschool en dit proces duurt nu al bijna 3 jaar. Er komt onbegrip bij ouders over waarom het allemaal zo lang moet duren,” aldus de ouders in de brief.

Vergadering Algemene en Ruimtelijke Zaken live volgen
De commissie Algemene en Ruimtelijke Zaken vergadert vanavond over het bestemmingsplan van de woon- zorgzone. Deze vergadering is vanwege de corona-maatregelen digitaal en begint om 20.00 uur.

De vergadering wordt live uitgezonden via radio, tv en webstream.
Klik hier voor de frequenties van RTV Hattem.

Luister live Radio Kijk live TV

Vergadering Sociale Zaken live volgen
Op hetzelfde moment vindt de vergadering van de commissie Sociale Zaken plaats. Op de agenda van deze commissie staat de goedkeuring van het investeringskrediet voor de bouw van het eerste IKC in Hattem. Deze vergadering begint om 20.00 uur en vindt digitaal plaats en is live te volgen via: https://channel.royalcast.com/landingpage/hattem/20211129_2/

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in