Bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed drie dagen per week open 

Wapenveld – Met ingang van donderdag 2 mei gaan de deuren van bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur open. Dit dankzij de samenwerking tussen EETIT die de horeca verzorgt en Vrieze’s Erfgoed dat er voor zorgt dat er boeiende verhalen verteld worden.

Vrieze’s Erfgoed heeft inmiddels de beschikking over een aantal vrijwilligers die bij toerbeurt aanwezig zullen zijn om de gasten te informeren of mee te nemen op een excursie over het terrein. Om deze nieuwe activiteit te presenteren, is er donderdag 2 mei om 11.00 uur de eerste groepsexcursie in deze opzet onder leiding van Jan Nitrauw met aansluitend de mogelijkheid om te lunchen. Aanmelding is niet nodig.

Bezoekers kunnen Vrieze’s Erfgoed ook op eigen gelegenheid verkennen. Via de informatiepanelen binnen en buiten krijgt men veel informatie over de geschiedenis van het terrein en molen de Vlijt. Ook is er een expositie over de Halifax DT 795 die op 3 april 1943 neerstortte.

Veel belangstelling
‘Vorig jaar hebben we bij wijze van proef de exploitatie met alleen de openstelling op zaterdag op ons genomen. Dat is van beide kanten als heel positief ervaren. Vandaar dat we de openstelling uitbreiden naar drie dagen per week,’ aldus Edith Westendorp van EETIT. Feesten en partijen kunnen uiteraard ook op andere tijdstippen geregeld worden. Na een wat aarzelende aanloop werd in de loop van vorig seizoen duidelijk dat de openstelling met een aanbod van koffie en thee, lunchgerechten, high tea’s maar ook pannenkoeken en ijs goed in de smaak viel. ‘Het is nu soms al zo dat mensen een plek reserveren,’ lacht Edith.

In samenwerking met het nationaal Zuivelmuseum Erve IJzerman is het arrangement ‘Zuivel + graan = pannenkoek’ samengesteld. De start hiervoor is bij het Zuivelmuseum en het omvat een ontvangst met wat lekkers en de  rondleiding door het Zuivelmuseum, een ontvangst en bezoek aan molen de Vlijt en een afsluiting met pannenkoeken gebakken met het meel van molen de Vlijt.

Meer informatie is te vinden op EETIT en op Vriezes Erfgoed.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in