Samentuingroep start met boerenkool

Wapenveld – Binnenkort kunnen de deelnemers van de Samentuin Vrieze’s Erfgoed daadwerkelijk aan de slag. Begin juli begint men met de aanleg van de eerste plantbedden. Vervolgens start de groep met zaaien en planten. Op de eerste bedden komen andijvie, winterpostelein, paksoi, boerenkool en groene selderij, groenten die nog deze herfst en winter te oogsten zijn.

Bodemverbetering
De Samentuin wordt aangelegd vanuit het ‘no-dig principe’, dat betekent dat bodemverbetering het uitgangspunt is. Enkele maanden geleden is een mengsel van groenbemesters gezaaid die nu volop in bloei staat. Begin juli wordt dit afgemaaid en afgedekt met een laag karton. Daarop komt compost, gemixt met lavameel en dan kan het planten beginnen.

Biologisch
Ook heeft de Samentuin-groep gekozen voor de principes van biologisch tuinieren. De aanleg van de eerste groentebedden is tevens bedoeld als leerproces voor het vervolg. Er is veel meer ruimte op Vrieze’s Erfgoed, maar de groep kiest voor een organische groei. Op deze manier willen ze elkaar en het werken op de Samentuin leren kennen.

Bestuur
Linda Odenthal is bereid gevonden om de voorzittersrol op zich te nemen en Patty Broeder zal als notuliste de Samentuin-groep ondersteunen. De financiële zaken worden uitgevoerd door Gert Wim Stoffer, de penningmeester van Vrieze’s Erfgoed.

Er is nog voldoende plek voor mensen die bij dit initiatief aan willen sluiten. Aanmelden en meer informatie: info@vriezeserfgoed.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in