Woensdag 20.30 uur, NPO 1: ‘Hoe legden de patriotten in Hattem de basis voor onze democratie?’

In de serie ‘Het verhaal van Nederland’ kan de kijker nu al wekenlang op de voet de Nederlandse geschiedenis volgen. We wandelen als het ware met presentator Daan Schuurmans mee door het Nederlandse historische landschap.

De geschiedenis wordt chronologisch gevolgd en Herman Willem Daendels doet woensdag 30 maart zijn intrede. In ‘Patriotten en Prinsgezinden is voor de Hattemse patriot een hoofdstuk ingeruimd. 

Eind 18e eeuw wordt ons land verscheurd door een burgeroorlog. De laatste stadhouder, Prins Willem de Vijfde, vlucht het land uit, en burgers grijpen hun kans om de democratie in te voeren. Het verhaal van Nederland volgt de strijd tussen aanhangers van de laatste Oranje stadhouder en boze burgers die meer inspraak eisen: de patriotten. Wordt ons land een monarchie of een democratische republiek?

‘Het verhaal van Nederland’
Patriotten en Prinsgezinden,
Woensdag 30 maart, 20.30 uur, NPO 1

 


Hattem, Volk en vorst

De serie kent tevens een reeks podwalks: tien historische wandelverhalen op verschillende locaties in Nederland, te beluisteren via de Het verhaal van Nederland podwalk app.

Er is ook een podwalk over Hattem. Lees en beluister er alles over in: Hattem, Volk en vorst in ‘Het verhaal van Nederland’


Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in