Hattem decor in nieuwe historische roman

Auteur Marja Visscher heeft een nieuwe historische roman geschreven dat zich zich voor een groot gedeelte afspeelt in Hattem. Het huis met de rode luiken is een boek waarin fictie en geschiedenis in elkaar overlopen. Het verhaal speelt zich af aan het eind van de achttiende eeuw wanneer de spanningen oplopen tussen de patriotten en orangisten.

De 19-jarige Aleida van Vlierden, de dochter van een orangistische beroepsmilitair (ooit bewoner van het Daendelshuis), laat zich schaken door de jonge advocaat en patriot Herman Willem Daendels, zoon uit een geslacht van stadsbestuurders uit Hattem. Haar vader verbiedt de affaire, maar de twee weten een plaats waar zij zonder toestemming kunnen trouwen.

Samen vluchten ze naar Duitsland, omdat hun families lijnrecht tegenover elkaar staan.  Al snel komt Herman Willems ware aard bovendrijven. Hij is opvliegend, overspelig en komt door zijn karakter vaak in de problemen. Als Aleida pianist Charles leert kennen , ziet ze hoe echte liefde er ook uit kan zien.

Deze historische roman vertelt het verhaal van een bijzondere vrouw die in de schaduw stond van een omstreden man. Het huis waar Aleida opgroeide, staat nog altijd bekend als het Daendelshuis.

De historische roman met gratis boekenlegger is vanaf vandaag, donderdag 5 mei, te koop in iedere boekwinkel. In Hattem bij ‘De Fontein’, Kerkstraat 32.

Het huis met de rode luiken
auteur: Marja Visscher
uitvoering:paperback
omvang: 320 pagina’s
prijs: € 17,50


Marja Visscher (Rotterdam, 1951) is schrijver en journalist, onder meer bekend van de romans ‘De dame van het Voorhout’ en ‘Het torentje van Adelheid.” Haar brede historische interesse brengt haar geregeld op het spoor van vrouwen met een bijzonder verhaal. Zij vormen voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Dankzij haar gedegen research en feeling met de geschiedenis is ze in staat om haar romans met veel overtuiging te schrijven.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in