Hattem, Volk en vorst in ‘Het verhaal van Nederland’

Het verhaal van Nederland vertelt het verhaal van het land waarin we wonen. Vanaf het moment dat de eerste bewoners zich er vestigden. Niet eerder is onze geschiedenis, en hoe dit ons heeft gemaakt tot wie we nu zijn, op deze manier tastbaar gemaakt. Het project bestaat uit een 10-delige televisieserie voor NPO 1.

Er is ook een reeks podwalks: tien historische wandelverhalen op verschillende locaties in Nederland, te beluisteren via de Het verhaal van Nederland podwalk app.

Hattem, Volk en vorst
Er is ook een podwalk over Hattem: Hattem, Volk en vorst. Neem alvast een voorproefje op de tour.

Locatie: Hattem
Afstand: 5 km
Start/eind: Koeweg 3a, 8051 PM Hattem

Omschrijving
We beginnen onze wandeling op Oranjegezinde grond. Midden in het dichtbegroeide bos vinden we een groot open stuk land, met daarop een statig landhuis. Als we langs de Molecatense beek verder wandelen, komen we uit in het knusse Hattem, waar kleine poortjes ons leiden naar verscholen parken en pleintjes.

In de 18e eeuw eisen gewone burgers in Nederland meer rechten op. Deze patriotten komen in opstand tegen de elite en hun strijd voor gelijkheid leidt tot een heuse burgeroorlog. Uit deze strijd ontstaat een eerste democratisch Nederland. In deze wandeling vertellen we het verhaal over de strijd tussen de aanhangers van de Prins van Oranje en de patriotten. En gaan we op zoek naar de sporen van deze revolutionaire tijd in het Gelderse Hattem.

App downloaden
Ontdek het verhaal van Hattem met de gratis podwalk app Het verhaal van Nederland. Download hem in de App Store of Play Store.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in