Hattem maand lang een grote kunstgalerie

In de binnenstad van Hattem zijn een maand lang 100 kunstwerken te bewonderen. Mei is voor Hattem de kunstmaand, maar door alle corona-maatregelen is de invulling dit jaar iets anders dan normaal.

Tijdens de Kunstmaand is er een stadswandeling die wandelaars langs kunstwerken in de etalages, verrassende beeldentuinen en open ateliers leidt. Van 1 mei t/m 29 mei zijn er diverse schilderijen, keramiek, sieraden, textielkunst, fotografie, beelden, glaskunst en grafisch tekenwerk te bewonderen. Op de website van Visit Hattem staat een plattegrond en deelnemerslijst, zodat je een mooie route kan uitstippelen.

Open ateliers
Ook zijn er ateliers waar je een kijkje kan nemen. De deelnemende kunstenaar hebben een uiteenlopende manier van werken en gebruik van technieken. Nog voordat je onder de Dijkpoort van Hattem wandelt, word je al verrast door het atelier in de Voermankoepel. Bijna dagelijks zijn kunstenaars Roeli Rumscheidt en Inge in ’t Hout aan het werk in dit atelier.  “De eye catcher van de Hattemse kunstmaand is een kunstbanier van 185x80cm dat aan de stadkant uit het raam van de Dijkpoort hangt en al van ver te bewonderen is”, vertelt evenementen-coördinator Marije van Loenen enthousiast.

Beeldentuin
Wethouder Auke Schipper opent de nieuwe beeldenexpositie in de Doelen, de stadstuin aan de Noordwal, op vrijdag 7 mei om 11.30 uur. Speciaal voor de kunstmaand zijn hier nieuwe werken geplaatst.
Daarnaast is er in de Kerkstraat een speciale indoor beeldentuin, waar de gehele maand mei 15 beeldhouwwerken tentoongesteld staan.

Kunst in de Tuin Expositie
Van 19 tot en met 26 mei vult het Kunstgilde Hattem de route aan met raamexposities bij bewoners aan de Eijerdijk, Randweg en Pannekoekenkamp. Sommige werken hangen aan een raam, een balkon of in een boom op de route. Andere zijn te bewonderen in de tuin voor een woning.

Muurgedichten
In een spannend steegje naast Restaurant De Ridderhof en op de Molenbelt is live het beschilderen van muurgedichten te bewonderen. Anne Will Barneveld & Roos Warnders gaan op vrijdagen en zaterdagen schilderen en vertellen graag welke nieuwe gedichten er in de loop van de Kunstmaand op nieuwe muren volgen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in