Dodenherdenking in Hattem

Op vrijdag 4 mei zijn we in Nederland om 20.00 uur twee minuten stil. Dan worden Nederlandse burgers en militairen herdacht die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties waar ook ter wereld. Ook in Hattem worden herdenkingen georganiseerd.

Herdenking bij de monumenten
Bij de monumenten aan de Geldersedijk, het Katerveer (nabij de IJsselbrug) en op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk worden door het 4 en 5 mei comité Hattem en het college kransen gelegd. Zij worden bijgestaan door de scouting en een muzikant van Arbeidersmu-ziekvereniging Ontwaakt. De ceremonie bij deze monumenten begint om 18.15 uur.

Samenkomst in de Andreaskerk
Om 19.15 uur begint in de Andreaskerk op de Markt de herdenkingsceremonie. De kerk is vanaf 18.45 uur geopend. Sprekers zijn Dirk Wiessenberg, die herinneringen uit de Tweede Wereldoorlog deelt, veteraan Gerrit Bosch en burgemeester Jan Willem Wiggers. De herdenking wordt muzikaal omlijst door organist Jaap Neuteboom, Marten van der Worp op piano en zangeres Manon van Vemde.

Herdenking op de Markt
Aansluitend aan de herdenkingsdienst is om 19.45 uur de kranslegging bij het gedenkteken op de Markt door het 4 en 5 mei comité en het college. Het programma is als volgt:
• Koralen door Arbeidersmuziekvereniging Ontwaakt
• Kranslegging en klokluiden
• Taptoe en twee minuten stilte
• Samenzang: eerste en zesde couplet van het Wilhelmus
• Slotwoord door burgemeester Jan Willem Wiggers

Bloemen leggen
Aanwezigen kunnen zowel voor als na de herdenkingsceremonie bloemen leggen bij het gedenkteken op de Markt.

Requiem in de Andreaskerk
Het Huygens Vocaal Ensemble verzorgt dit jaar het requiem. De kerk gaat open om 20.20 uur. De uitvoering begint om 20.30 uur. De toegang is vrij.

Radio Hattem
De samenkomst in de kerk en de herdenking op de Markt worden rechtstreeks uitgezonden door Radio Hattem. De speciale uitzending begint om 19.00 uur. Klik hier voor de frequenties.
Luister live Radio Hattem