Gemeente Hattem start team dat direct kan ondersteunen bij energiearmoede

Het college van B&W in Hattem wil niemand in de kou laten staan en ondersteunt daarom inwoners die een energietoeslag ontvangen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Een nieuwe actie is het formeren van een klusteam dat de adviezen voor het nemen van duurzame maatregelen van het Young Energy Team en de energiecoaches direct in de praktijk brengt. Er worden dan praktische energiebesparende maatregelen toegepast zoals het plaatsten van radiatorfolie en buisisolatie, maar mogelijk ook stoffering of het toepassen van de witgoedregeling.

Zorgen voor concrete hulp bij energiearmoede
Wethouder duurzaamheid Tjitske Siderius: โ€˜Door de hoge energieprijzen zien we dat steeds meer inwoners financieel door het ijs zakken. In Hattem hebben circa 255 huishoudens te maken met energiearmoede. Met de energietoeslag worden de energielasten tijdelijk verzacht. Met het organiseren van dit klusteam helpt het college structureel inwoners. Het klusteam kan inwoners helpen bij kleine duurzame maatregelen, zoals het plaatsen van radiatorfolie of het toepassen van andere isolatie. We zijn blij dat we deze samenwerking met onze buurgemeenten Heerde en Epe en woonstichting Triada kunnen aangaan en kunnen zorgen voor concrete hulp voor onze inwoners.

Foto: Regionaal Energieloket

Samen sterk
Om energiearmoede gezamenlijk aan te pakken, hebben de gemeenten Hattem, Epe en Heerde besloten om de handen ineen te slaan. Deze drie gemeenten werken daarbij samen met woonstichting Triada, waarvan 172 woningen in Hattem een D, E, F en G-label hebben. Het doel is om de energierekening van de betreffende huishoudens te verlagen. Dit komt als geroepen, omdat eerder deze maand bleek dat de beloofde energietoeslag-regeling vanuit het Rijk vertraagd is.

Energiedisplay
Daarnaast stelt het college energiedisplays beschikbaar. Een energiedisplay geeft inzicht in het energieverbruik en spoort aan om veranderingen teweeg te brengen en minder energie te verbruiken. Hiermee krijgen inwoners direct inzicht in het eigen verbruik, waardoor de effecten van de getroffen maatregelen ook te volgen zijn door huishoudens. De inwoners die energietoeslag hebben ontvangen, krijgen binnenkort een brief toegestuurd met meer informatie over hoe de maatregelen aangevraagd kunnen worden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in