Ga de uitdaging aan in ‘The Green Games’

Jongeren enthousiast maken om duurzamer te leven. Met die gedachte lanceren de Noord-Veluwse gemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam de wedstrijd ‘The Green Games’. Tot en met 11 mei hebben jongeren de tijd om duurzame opdrachten uit te voeren en leuke prijzen winnen.

De wedstrijd bestaat uit 31 losse, duurzame opdrachten voor jongeren. Denk aan een kledingruil met vrienden, een vegetarische maaltijd maken of een tegel uit de tuin vervangen door iets groens. Jongeren kunnen zo op een leuke manier ontdekken welke duurzame alternatieven er zijn voor alledaagse dingen.

Instagram
“Met deze challenge willen we laten zien dat een duurzame levensstijl leuk én makkelijk kan zijn”, zegt Sigrid van der Schaar, projectcoördinator van The Green Games bij Veluwe Duurzaam. “De meest verrassende opdracht vind ik zelf het opruimen van je Instagram-account. Tegenwoordig plaatsen we heel veel op social media, maar voor de opslag van foto’s en video’s is ook energie nodig. Daar staan we niet vaak bij stil. Met deze challenge dagen we jongeren uit om hun account eens kritisch na te lopen en beeldmateriaal te verwijderen. Zo kun je al heel simpel duurzamere keuzes maken.”

Elektrisch karten
Deelnemers maken kans op verschillende soorten prijzen. De hoofdprijs wordt verloot onder één van de jongeren: een arrangement voor 4 personen bestaande uit elektrisch karten, lasergamen en tafelgrillen. Daarnaast krijgen de eerste 300 inzenders een set leuke sokken opgestuurd. Degene met de meest creatieve inzending, maakt bovendien kans op de originaliteitsprijs.

Meedoen
Jongeren die mee willen doen, kunnen naar www.thegreengames.nl gaan. Daar staan alle 31 opdrachten. Wie zich aanmeldt via deze website, krijgt een eigen spelerscode. Met deze code is het mogelijk om de bewijsfoto’s van de opdrachten te uploaden. Daarnaast kunnen jongeren de bewijsfoto’s op hun eigen social media delen met de hashtag #thegreengames. Zo kunnen ze ook laten zien dat ze een opdracht uitgevoerd hebben.


Bij Veluwe Duurzaam kunnen inwoners en bedrijven terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woning, tuin en milieu. Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de zeven regiogemeenten: Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten en samenwerkingspartners Waterschap Vallei en Veluwe en provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in