Schilderijen laten taxeren in Voerman Museum Hattem

Altijd al willen weten wat je schilderij waard is? Daar kan je nu achter komen tijdens de taxatiedag in het Voerman Museum Hattem.

Tijdens de taxatiedag, die in samenwerking met het Venduehuis der Notarissen plaatsvindt, kan iedereen de waarde laten bepalen van schilderijen, tekeningen en aquarellen. Een team van professionele taxateurs is aanwezig om een realistische raming van de kunstwerken te geven. Eén daarvan is Frans Leidelmeijer. Deze kunstkenner bij uitstek werkte jarenlang mee met het bekende televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch. Sinds 2017 is hij als adviseur verbonden aan het Venduehuis in Den Haag, het oudste en grootste Nederlandse veilinghuis.
De taxatiedag richt zich op Indische schilderijen van bijvoorbeeld Theo Meier, Walter Spies, Willem Gerard Hofker, Lee Man Fong of Rudolf Bonnet. Maar ook op Nederlandse schilder- en tekenkunst: oude meesters, 19e- en 20e-eeuwse schilderijen en aquarellen en art nouveau en art deco voorwerpen.

Het Voerman Museum Hattem is gevestigd aan de Achterstraat 46-48, 8051 GC in Hattem. De taxatie is op vrijdagmiddag 9 november van 12:00 tot 16:00 uur en is geheel vrijblijvend en kosteloos. Wel wordt een gereduceerde museumentreeprijs van 5 euro gevraagd. Voor houders van de Museumkaart is de toegang op vertoon van deze kaart gratis. Per persoon kunnen maximaal 5 schilderijen ter beoordeling worden voorgelegd aan de taxateurs.

Wie wil, kan de getaxeerde schilderijen ook direct inleveren voor een van de veilingen van het Haagse Venduehuis. Er worden maandelijks veilingen georganiseerd, zowel in de zaal als live online.  Meer informatie staat op www.venduehuis.com en op www.voermanmuseumhattem.nl

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in