PvdA zoekt nieuwe raadsleden en praat met GroenLinks over samenwerking

“Ik kan me niet voorstellen dat de Hattemer burgers die ons warm hart toedragen het laten gebeuren dat de PvdA niet meer vertegenwoordigd is in de gemeenteraad.” Dit zei Hanneke Jurriens, voorzitter van de afdeling Hattem van de PvdA, zaterdag in het radioprogramma Hattem Actueel. De PvdA deelde vorige week mee dringend op zoek te zijn naar nieuwe raads- en commissieleden.

Advertentie
Op TV-Hattem is een advertentie-oproep te lezen en in weekblad De Hattemer werd een paginagrote advertentie geplaatst met de oproep de lokale PvdA te hulp te schieten. “Het water staat ons echt aan de lippen”, reageerde Jurriens op dit besluit. De PvdA maakt sinds mensenheugenis deel uit van de gemeenteraad en is ook bijna altijd collegepartij geweest, benadrukte ze.

Met pensioen
Twee PvdA-raadsleden stapten in deze raadsperiode om verschillende redenen tussentijds op. PvdA-wethouder Carla Broekhuis keert waarschijnlijk wel terug op de kandidatenlijst maar dan als lijstduwer. “Carla gaat van haar welverdiende pensioen genieten”, deelde Hanneke Jurriens mee. De vertrokken raadsleden werden opgevolgd door Gerrit van Keulen en Jaap van Tiel.

Opvolgers
Voor de volgend jaar te houden gemeenteraadsverkiezingen moet een nieuwe kandidatenlijst worden samengesteld met ook nieuwe namen daarop. Inzet is deze nieuwkomers goed voor te bereiden op een functie als raads- of commissielid. “Daarvoor hebben we dan gelukkig nog een klein jaar de tijd”, merkte Jurriens op.

GroenLinks
De PvdA denkt daarnaast serieus na over een nauwe samenwerking met GroenLinks. Jurriens: “Deze partij heeft aangegeven het nog te vroeg te vinden voor meedoen met een eigen lijst aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Maar we hebben al wel drie of vier gesprekken met elkaar gevoerd.” Het is volgens haar niet uitgesloten dat de PvdA enkele standpunten van GroenLinks in het komende verkiezingsprogramma opneemt om zo de band tussen beide partijen te versterken. Twee andere besproken ideeën zijn: samen een lijstverbinding aangaan en/of iemand van GroenLinks laten instromen als commissielid.

Goede nummer
De PvdA had voor haar advertentie in De Hattemer een niet kloppend telefoonnummer voor reageren doorgegeven. Het goede mobiele nummer is: 06 51960131. Reageren per mail kan ook: pvdahattem@hotmail.com

Luister terug
Luister hier het gesprek na dat presentator Hans Lambrechts had met Hanneke Jurriens in het programma Hattem Actueel van zaterdag 22 mei.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in