Ontwikkeling duurzame nieuwbouw ’t Veen verloopt voorspoedig

Afgelopen september is gestart met de bouw van het nieuwbouwproject Het Veen op de voormalige locaties van Beter Bed, Antarctica en de kringloopwinkel. Het project bestaat uit 115 woningen over meerdere fasen. Inmiddels zijn de eerste twee fasen bestaande uit 51 koopwoningen opgeleverd en verloopt de bouw van de in uitvoering zijnde woningen voorspoedig. De verwachting is dat begin 2024 de laatste woningen worden opgeleverd. Hattem Het Veen is ontwikkeld door de ontwikkelcombinatie BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Nikkels projecten.

Wethouder Castelein plaatst samen met kopers en ontwikkelaar een dakpan.
v.l.n.r. Henri Schimmel (ontwikkelcombinatie BPD-Nikkels), de heer Haarman en mevrouw Van den Blink (kopers), Koen Castelein (wethouder gemeente Hattem)

Samenkomst voor nieuwe bewoners
Donderdag 23 februari werden de kopers van de 14 koopwoningen van fase 3, wethouder Koen Castelein van gemeente Hattem en projectbetrokkenen op de bouwplaats ontvangen voor een feestelijk samenzijn. De wethouder plaatste samen met twee kopers en Henri Schimmel een aantal dakpannen op een van de woningen. Na een gezamenlijke toost konden de toekomstige bewoners en alle projectbetrokkenen onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kennismaken.

Koen Castelein, wethouder gemeente Hattem: “Hattem is de fijnste plek om thuis te zijn. Dat weten de nieuwe bewoners, de pioniers van ’t Veen Noord, inmiddels ook. Ik ben trots op deze mooie nieuwe woningen en hun bewoners. En er komt nog meer aan. Dat is hard nodig, want er is een grote vraag naar woningen, zowel voor doorstroming als voor starters. En zoals u ziet bij deze bouw, Hattem investeert in duurzame wijken. Complimenten voor de ontwikkelaar BPD Nikkels.”

Duurzame woningen in een eigentijds tuindorp
Het plan Hattem Het Veen wordt gerealiseerd op de voormalige locaties van Antarctica, Beter Bed en de kringloopwinkel op bedrijventerrein Hattem ‘t Veen. Het nieuwbouwbouwproject krijgt het karakter van een tuindorp dat past bij Hattem en de omliggende wijken. Ruim opgezet, royale tuinen en veel groen in de wijk. De woningen krijgen gemeenschappelijke kenmerken, waardoor het voelt als een eenheid die zorgt voor samenhang in de wijk. Bij de bouw van de woningen worden de nieuwste inzichten toegepast op het gebied van verbruik en besparing van energie. Zo worden de woningen verwarmd met een luchtwarmtepomp en voorzien van zonnepanelen. BDG Architecten heeft de woningen ontworpen en Nikkels bouwbedrijf bouwt de woningen.

Ontvangst van kopers op bouwlocatie Hattem Het Veen fase 3

Henri Schimmel namens de ontwikkelcombinatie BPD-Nikkels: “Het is mooi om te zien dat de woningbouw in ’t Veen snel vordert. Jarenlang braakliggende terreinen omzetten naar een wijk met betaalbare en duurzame woningen betekent naast woongeluk voor vele Hattemers ook een ruimtelijke kwaliteitsimpuls voor heel Hattem. Dit wordt nu goed zichtbaar.”

Wonen in een groene, duurzame en gemengde wijk
Bedrijventerrein ‘t Veen verkleurt de komende jaren naar een groene en duurzame wijk met een menging van wonen en werken. In totaal komen er ruim 550 woningen voor starters, stellen, gezinnen en ouderen in zowel de koop- als huursector. De uiteindelijke inrichting is afhankelijk van de uitwerking van de verschillende woon- en leefmilieus. De inspiratie voor de drie verschillende woon- en leefmilieus op ’t Veen zijn Bos, Tuindorp en Dijk. De wijk is namelijk gelegen dichtbij water en groen: de uiterwaarden van de IJssel en natuurgebied de Wiessenberghse Kolk vormen het decor van de wijk. Bomen, hagen, bermen, grasvelden en waterpartijen geven de wijk een natuurlijk karakter en zorgen op warme dagen voor een aangenaam klimaat. De waterpartijen in de wijk vervullen bovendien een belangrijke rol bij de wateropvang in het gebied.

Artist impression Hattem Het Veen fase 3

Over BPD en Nikkels
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit vier kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 380.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Een deel van deze woningen wordt gebouwd door Nikkels. Nikkels is een veelzijdig en innovatief familiebedrijf met circa 160 medewerkers en werkt voor een groot aantal vaste opdrachtgevers zoals woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars, bedrijven, beleggers en particulieren. Nikkels heeft ook een groot deel van Assenrade gebouwd. Bij Nikkels staat kwaliteit en overleg met onze opdrachtgever centraal zodat het bouwproces soepel en efficiënt verloopt. Voor meer informatie: www.nikkels.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in