Hattem verslaat Nieuwleusen in eerste bekerronde

In de eerste KO-ronde van de bekercompetitie was er voor Hattem een thuiswedstrijd geloot tegen het in de 2e klasse spelend Nieuwleusen.

Vooraf een leuke test voor de ploeg van trainer Oosterhaar. Na een matige eerste helft van Hattem-kant, en een 0-1 achterstand met de rust, herstelde het team zich na de rust met beter spel wat uiteindelijk leidde tot een 2-1 overwinning. Hattem gaat dus in de koker voor de volgende bekerronde.

Matige eerste helft, rust in met achterstand

Opvallend was dat beide trainers een vrij jong team binnen de lijnen brachten met een gemiddelde leeftijd van rond de 22 jaar. Mocht je van druk willen spreken, dan lag deze voor de wedstrijd meer bij de bezoekers uit Nieuwleusen omdat dit team een klasse hoger speelt dan Hattem. Toch was het Hattem dat het dichtst bij de openingstreffer was. Een bekeken vrije trap van Jari Dunnink trof bijna doel totdat Nieuwleusen-doelman Hogenkamp op het laatste moment nog een voet tegen de bal kon krijgen en deze via de paal over de achterlijn ging.

Bij verrassing was het dan toch Nieuwleusen dat op voorsprong kwam. Balverlies van Hattem in de opbouw bracht de bal bij de oranjehemden die de attente Brinkman in stelling bracht. Hij wist Hattem-doelman Alec van Dijk met een bekeken kopbal te verrassen. Nieuwleusen behoudt vanaf dat moment een optisch overwicht en Hattem kan tot nu toe geen vuist maken. Ondanks dat de kansen spaarzaam zijn hadden beide teams nog de mogelijkheid op een doelpunt, maar de rust wordt bereikt met de 0-1 stand op het scorebord.

Na de rust een ander wedstrijdbeeld.

Trainer Oosterhaar had in de pauze wat aanpassingen doorgevoerd wat als resultaat had dat het team de tweede helft op een andere manier zou aanvliegen met een andere spelopvatting. Hattem zocht dan ook direct de aanval en kon al snel gevaarlijk worden via Wesley van Winsum en Kevin Veger. De ingevallen Felix Noordberger weet op 10 minuten na rust de bal bij Wesley van Winsum te krijgen die zichzelf vervolgens goed vrij speelt en doeltreffend afdrukt.

Hij had wat geluk dat zijn schot van richting werd veranderd waardoor de bal onhoudbaar voor de doelman bij de verste paal in het zijnet belandde. Kort daarna heeft hij dan wat pech als zijn inzet wordt geblokt. De dadendrang van Hattem is groot en de boys zoeken steeds de aanval. Hattem zet over de links Felix Noordberger in balbezit.

Op hem wordt een overtreding begaan, maar hij weet nog net de bal bij Wesley van Winsum te krijgen. Omdat hij genoeg ruimte en tijd krijgt kan hij de bal met een bekeken krul buiten bereik van de doelman in de kruising mikken.

Een prachtig doelpunt waarmee hij Hattem op een 2-1 voorsprong brengt. Nieuwleusen probeert hierna uiteraard wel wat meer druk te zetten. De verdediging van Hattem komt echter niet in de problemen, heeft Hattem zelf nog wat mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden (pogingen van resp. Felix Noordberger, Wesley van Winsum, de ingevallen Sam Broekhuis en Felix Besseler) maar aan de stand verandert niets meer.

Mooie opsteker en op naar de volgende ronde

Na de wat teleurstellende competitiewedstrijden van de afgelopen weken is deze overwinning op 2e Klasser Nieuwleusen een mooie opsteker voor de ploeg. Dit betekent uiteraard ook dat Hattem in de koker gaat voor de loting van de 2e bekerronde. Deze 2e ronde staat in principe gepland voor dinsdag 22 of woensdag 23 november a.s. Voor de competitie staat voor Hattem op 29 oktober a.s. de uitwedstrijd tegen Avereest op het programma. We hopen natuurlijk dat Hattem het goede gevoel van deze middag meeneemt naar deze wedstrijd.