Hattem uit beker na nederlaag in Nieuwleusen

vv Nieuwleusen moest zaterdagmiddag winnen van vv Hattem om door te kunnen bekeren. Dit is met een minimum verschil gelukt dankzij de 1-0 winst en Nieuwleusen plaatst zich verdient voor de volgende bekerronde.

Ondanks het forse doelsaldo-voordeel heeft vv Hattem de luxepositie (voldoende aan een gelijkspel) om naar de volgende bekerronde te gaan niet waargemaakt. Strijd en inzet zijn meestal de ingrediënten om een wedstrijd winnend over de streep te trekken en zaterdag heerste Nieuwleusen. Weliswaar met 4 gele kaarten aan vv Nieuwleusen zijde, maar een verdiende winst op het pover acterend vv Hattem. Een slechte generale dus vlak voor de eerste competitiewedstrijd thuis tegen ESC uit Elburg op zaterdag 25 september.

Achterstand voorkomen
De eerste 20 minuten waren voor vv Hattem met verfrissende aanvallen zonder echte kansen, maar als ploeg het betere van het spel. Dit kantelde gaandeweg en met kunst en vliegwerk werd een achterstand voorkomen. De voorhoede van vv Hattem was stuurloos ook door beperkte aanvoer vanuit het middenveld. Het gevaar van de tegenstander zat vooral aan de rechterkant van vv Hattem, en de meeste kansen van Nieuwleusen kwamen van deze kant. Uit een corner moest de bal van de lijn worden gehaald en Stefan de Weerd moest attent blijven keepen om een achterstand te voorkomen.

vv Nieuwleusen ging de tweede helft verder met waar ze gebleven waren, veel inzet, opportunistisch spel, met de lange bal aanvallen en werd een achterstand voorkomen. Bal op de paal, bal van de doellijn gehaald door Kevin Isidora, en schot geblokt door Jasper van der Stouw voorkwamen een 1-0 achterstand.

Druk
vv Nieuwleusen ging met 4 spitsen spelen en de druk op het doel werd steeds groter. In de 80ste minuut kwam de bal vanaf links en werd teruggelegd tussen de 11 en 16 meter en het was aanvoerder Reinier Meijerink van vv Nieuwleusen die hard laag in de linkerhoek van het doel de 1-0 aantekende.

Capituleren
Met het slotoffensief en alles of niets poging was Jasper van der Stouw nog het dichtste bij de 1-1, die echter niet zou vallen. De voorhoede van vv Hattem had z’n dag niet. Het middenveld deed z’n best, maar het beste deel van de ploeg -de achterhoede- hield lang stand, maar moest uiteindelijk capituleren voor de vv Nieuwleusen bevrijdende 1-0. Met deze uitslag is Nieuwleusen door naar de volgende bekerronde.