Hattem naar KO-fase bekercompetitie

Webredactie RTV Hattem Leen Weeda

Hattem heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de bekercompetitie. In de poulefase wist het de 1e plaats voor zich op te eisen zonder hierbij een nederlaag te incasseren. Na een gelijkspel tegen sv Zalk was er de winst op ESC Elburg en EZC’84 uit Epe.

Hierdoor gaat Hattem in de koker voor de 1e KO-ronde welke op het programma zal staan voor medio oktober.

Gelijkspel tegen Zalk en winst op ESC Elburg

Tijdens de eerste officiële wedstrijd in Zalk was het even afwachten hoe de behoorlijk jonge selectie van Hattem zich zou houden.

Na een stroef begin van Hattem-kant, waarin onder meer een glaszuivere buitenspelsituatie van Zalk door de scheidsrechter werd weggewuifd waardoor het al snel op achterstand kwam, liep het uiteindelijk tegen een 2-0 achterstand aan.

Nadat een glaszuiver doelpunt van Felix Noordberger werd afgekeurd en nog enkele tegenslagen moesten worden geïncasseerd, rechtte Hattem toch de rug en kon het nog een meer dan verdiend 2-2 gelijkspel uit het vuur slepen. Doelpunten van Hattem kwamen op naam van Felix Noordberger en Felix Besseler.

De week erna speelde Hattem thuis tegen ESC Elburg, vorig seizoen nog tegenstander in de competitie. Na een moeilijk eerste kwartier wist Hattem het spel naar zich toe te trekken en kon het de tegenstander onder druk zetten.

In de tweede helft blijft het spel van Hattem dusdanig dat het de wedstrijd onder controle heeft waarna een verdiende 2-1 overwinning het resultaat is. Namens Hattem zijn het Felix Noordberger en Jeffrey van Ommen die voor de doelpunten tekenen.

Hattem is bij winst op EZC poulewinnaar

In de wetenschap dat Hattem in de vorige bekerwedstrijden kon terugkijken op twee verdienstelijke wedstrijden, kon met vertrouwen de ontmoeting tegen EZC tegemoet gezien worden. Bij winst was er sprake van de poulewinst en plaatsing voor de volgende bekerronde.

In de eerste helft was het jeugdige team soms wat te enthousiast in haar intenties om de wedstrijd al vroeg in het slot te willen gooien. Vaak speelde men de bal naar de verkeerde kleur en was er te veel onrust in de passing.

Hattem had zeker het overwicht en kon dit uiteindelijk vlak voor rust dan ook uitdrukken in de stand. Na een goede onderschepping van Rick Dalhuisen en een mooie steekbal van Daan van Enk was het Kevin Veger die met het laatste tikkie de EZC-doelman kansloos liet.

Na de rust was het Hattem wat de baas was op het veld. Met bij vlagen goede aanvallen drong het EZC met de rug tegen de muur en kreeg het kans op kans. Na een gave vrije trap van Jari Dunnink kon de volledig vrijstaande Felix Besseler 2-0 aantekenen. Hierna was snel gedaan.

De ingevallen Wesley van Winsum wist in 13 minuten 3x het net te vinden (waaronder 1x vanaf 11 meter) en ronde dit op slag van het einde van de wedstrijd af met zijn 4e treffer en liet hierdoor de 6-0 eindstand aantekenen.

Poulewinnaar en naar de volgende ronde

Door de laatste overwinning is Hattem zeker van de poulewinst en verwijst het ESC en Zalk naar de troostplaatsen op resp. 1 en 5 punt achterstand.

Binnenkort zal de loting moeten uitwijzen wie de tegenstander zal zijn in de 1e KO-ronde. Op zaterdag 24 september a.s. zal een start worden gemaakt met de competitie.

Dan staat voor Hattem de 1e wedstrijd op het programma waarbij het in Zwolle zal aantreden tegen Zwolsche Boys.