sv Hatto Heim bekert door na winst met penalty’s

Zaterdag reisde Hatto-Heim af naar Bruchterveld voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Twee jonge teams betraden het echte grasveld, waardoor het team van Hatto Heim zichtbaar meer moeite had om de bal goed rond te spelen.

Bruchterveld zette er met een 4-mans middenveld veel strijd tegenover en kwam er regelmatig snel en gevaarlijk uit. Ook zetten zij veel druk op het opbouwende Hatto Heim, waardoor de opbouw vaak slordig ging en er gevaarlijke situaties ontstonden. De tweemans voorhoede van Bruchterveld werd te vaak met vier man verdedigd. En Hatto Heim kwam hierdoor op het middenveld een mannetje tekort.

Ondanks dat kreeg Hatto Heim een aantal mogelijkheden in de eerste 10 minuten die niet verzilverd werden door Bas Behrens en Twan van Rijssen. De verdedigers hadden wel moeite met Bas, hij werd regelmatig onreglementair tegengehouden. Hatto Heim had wel overwicht de eerste helftm waarbij Bruchterveld venijnige speldenprikken uitdeelde waar het kon. Maar doelman Mensink heeft tot dan niet echt te hoeven ingrijpen.

In de 29e minuut onderschept Bruchterveld de bal vlak voor de 16 meter van Hatto Heim en Lesley op de Haar maakt het de verdedigers moeilijk in de 16 meter. Tijmen Neuteboom gaat lichtjes het duel aan en hier maakt op de Haar dankbaar gebruik van. De verder prima leidende scheidsrechter Maathuis legt de bal op de stip waarna Niels Lubbers  raak schiet.

In de 42e minuut een vrije trap aan de rechterkant van het veld, 30 meter schuin van het doel. Bas Behrens neemt deze perfect door de bal half hoog keihard richting de tweede paal te schieten en dwars door het 5 meter gebied. Niemand raakte de bal verder en dus kwam vlak voor rust de 1-1 op het scorebord. In de 45e minuut schiet Rowan Mensink vanaf 20 meter op het Bruchtervelderdoel. De keeper kan alleen de bal wegslaan en belandt bij Tijmen Neuteboom voor de voeten die helaas deze kans op 7 meter niet kan inschieten.

De tweede helft grossiert in slordig spel van beide kanten en daarbij ontstaan ook vaak mogelijkheden waarbij de winnende goal zomaar kan vallen. Ondertussen zijn Ruben Bouwhuis, Ward Willemsen en Winand Meilink in het veld gekomen, zodat er een geheel frisse aanval staat. Ruben kreeg nog een goede kans vlak voor het doel, maar schoot hoog over.

En zo blijft het 1-1, waarna er direct penalty’s worden genomen. Rowan Mensink, Roan Admiraal, Aron Winkelhorst scoorden perfect. Jorick Mensink had op schitterende wijze een penalty gestopt en een Bruchtervelder schoot over, dus kon Winand Meilink voor de winnende penalty aanleggen en scoorde. Hierdoor gaat Hatto Heim in cecember weer verder bekeren.