Provincie verdubbelt budget voor noodhulp aan gemeenten

De Provincie Gelderland stelt meer geld beschikbaar voor acute hulp aan gemeenten. Eerder wilden Gedeputeerde Staten al € 5 miljoen vrijmaken, maar op 22 april 2020 gingen Provinciale Staten akkoord met het voorstel er nog eens € 5 miljoen aan toe te voegen. In  totaal is er daarmee € 10 miljoen beschikbaar voor de acute hulpvragen.

Niet alleen voor gemeenten
Overigens gaat niet al het geld naar gemeenten. Er is ook geld beschikbaar voor kleinschalige initiatieven om de leefbaarheid te stimuleren, en voor cultuur, sport, dorpshuizen en recreatie en toerisme. Het hulpbudget is een onderdeel van de Gelderse aanpak in deze coronacrisis. Deze heeft 3 fases: de acute hulpverlening, de overbruggingsfase en uiteindelijk de fase van herstel.

Hattemse musea
Wethouder Auke Schipper sprak op Twitter ook al zijn zorg uit over de situatie van de Hattemse Musea en riep de centrale overheid op meer geld beschikbaar te stellen.

NUON-gelden
Gisteren was op deze website de oproep te lezen aan de Provincie om meer geld beschikbaar te stellen vanuit de reserve van de NUON-gelden. Lees hier het hele bericht.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in