Over stemmen, stempas en stembureaus in Hattem

Op woensdag 16 maart worden er gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Stemmen kan ook al op maandag 14 en dinsdag 15 maart. Op woensdag zijn in Hattem alle stembureaus geopend en op maandag en dinsdag alleen het stembureau in het stadhuis.

Stembureaus
Stemmen kan op 16 maart in het stadhuis, De Marke, de Emmaüskerk, de Ontmoetingskerk, het gebouw van de Vrije Baptistengemeente Bethel, De Open Poort en in het IJsbaangebouw aan de Geldersedijk. Al deze gebouwen zijn toegankelijk voor mindervaliden. U kunt uw stem op deze dagen uitbrengen tussen 7.30 en 21.00 uur.  U beslist zelf welk stembureau u bezoekt. Neem altijd uw stempas en een geldig identiteitsbewijs mee. Anders kunt u uw stem niet uitbrengen.

Stempas
U ontvangt uw stempas uiterlijk woensdag 2 maart. Is uw stempas kwijt of beschadigd? Vraag dan uiterlijk vrijdag 11 maart 17.00 uur bij de gemeente een nieuwe stempas.

Iemand machtigen
Kunt u zelf niet gaan stemmen? Bijvoorbeeld omdat u niet in Hattem bent of corona gelinkte klachten hebt? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen. Dit kan op twee manieren: via uw stempas en via een machtigingsformulier. U kunt zelf kiezen wie u machtigt. Deze persoon moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Hij moet bijvoorbeeld in de gemeente wonen waarin u ook woont en zelf ook gaan stemmen wanneer hij met het machtigingsformulier bij het stembureau arriveert.

Verkiezingskrant in gewone taal
ProDemos heeft een verkiezingskrant in gewone taal gemaakt. Met daarin antwoorden op onder meer de volgende vragen:
• Wat doet de gemeenteraad?
• Wie bestuurt de gemeente?
• Waarom gaan mensen stemmen?
• Op wie ga ik zelf stemmen?
• Hoe doe je dat, stemmen?
• Wat mag wel en wat mag niet als je gaat stemmen?
U kunt deze verkiezingskrant gratis lezen via www.prodemos.nl/verkiezingen.
ProDemos werkt nauw samen met onder meer gemeenten en onderwijsorganisaties.

►Zie ook: Gemeenteraadsverkiezingen: waar stemmen we eigenlijk voor?

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in