Extra raadsvergadering over informatieproces

Maandag 23 mei 2022 vindt een extra raadsvergadering plaats over het informatieproces om te komen tot een nieuwe coalitie. In deze bijzondere vergadering zal informateur Toon van Asseldonk een toelichting op zijn verslag en de conclusies geven.

Van Asseldonk stopte met zijn werk als informateur, omdat volgens hem zonder enig overleg met hem HattemCentraal zelf met andere partijen in gesprek is gegaan om een mogelijk andere coalitie te bespreken dan de coalitie van HattemCentraal, ChristenUnie en PvdA/Groenlinks die uit zijn onderzoek als meest haalbare naar voren kwam. Van Asseldonk zag hierin aanleiding zijn opdracht terug te geven, “want als een informateur er niet op kan vertrouwen dat hij de regie in deze fase heeft, kan hij zijn werk niet doen,” aldus Van Asseldonk.

Na de toelichting volgt in de bijzondere raadsvergadering 30 minuten pauze, waarna een duidingsdebat tussen de raadsleden zal plaatsvinden.

De extra raadsvergadering is op maandag 23 mei 2022 en begint om 20.00 uur in het Stadhuis. De vergadering wordt live uitgezonden via radio, tv en webstream van RTV Hattem. Klik hier voor de frequenties van RTV Hattem.

Luister live Radio Kijk live TV

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in