HattemCentraal bestrijdt conclusie informateur Van Asseldonk

In een persbericht geeft HattemCentraal aan teleurgesteld te zijn in, wat de partij noemt, het overhaaste besluit van informateur Van Asseldonk.

“Op dinsdag 10 mei hebben alle partijen met de nieuwe informateur gesproken,” aldus HattemCentraal in het persbericht. “Na die gesprekken heeft Van Asseldonk alleen met HattemCentraal informeel contact gezocht. De strekking was dat HattemCentraal niet voorkwam in zijn advies. Hij koos voor de combinatie CU, PVDA/GL en D66.”

Volgens HattemCentraal zette Van Asseldonk de partij daarmee voor het blok. Want, indien HattemCentraal niet alsnog in gesprek wilde gaan met CU en PvdA/GL, zou de partij buiten de boot vallen. Het was juist deze combinatie waarop de eerste informatieronde onder leiding van informateur Gert Jan van Noort gestrand was. HattemCentraal wilde daarom eerst haar achterban raadplegen.

Achterban raadplegen
“Ondanks zijn toezegging heeft de informateur de ledenvergadering van 17 mei niet afgewacht. In de verklaring van de informateur maakt hij HattemCentraal het verwijt dat zij achter zijn rug om met een andere coalitie bezig was. Dit is onjuist. HattemCentraal heeft bij twee partijen geïnformeerd of de bewering van de informateur klopte dat er een blokkade zou zijn op de combinatie HattemCentraal/CDA/VVD/D66. Helaas heeft de informateur geen wederhoor toegepast en heeft hij overhaast het besluit genomen om zijn oorspronkelijke voorstel naar buiten te brengen,” aldus het bericht van HattemCentraal.

1 REACTIE

  1. Je zou toch denken dat de afstand den Haag – Hattem redelijk groot is en toch blijkt nu dat Haagse gedoe “overgewaaid” te zijn naar hier. “Acher zijn rug om zijn we niet bezig geweest met 2 andere partijen om over een coaltie te praten, acher zijn rug om hebben we wel aan anderen gevraagd of zijn bewering juist was.” Waar zijn we mee bezig hier in onze fraaie stad? Is het echt niet mogelijk om hier een drie-partijen coaltie te vormen met voldoende vertrouwen van iedereen? Of blijft het echt: “ik ben wel nieuw maar de grootste (met een paar stemmen meer dan nummer twee) en dus luistert iederen maar naar ons.” Wees verstandig en denk na voor wie jullie het moeten doen!! En dat geldt voor alle partijen!!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in