Het is heerlijk om als het mooi weer is in de ochtend een lekker kopje koffie te drinken op het terras in je eigen tuintje. Toch is het niet voor iedereen haalbaar om de tuin er altijd in een tip top voorwaarde uit te laten zien. Het onderhoud van een tuin vergt namelijk veel tijd. Het scheppen van een rustgevende uitstraling in de tuin is vaak echter niet zo lastig als het lijkt. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet zodat jij je tuin in een handomdraai een make-over kunt geven!

Ga terug naar de basis

Ten eerste is het van belang om rust te scheppen in de tuin. Daarom is het van belang om eerst eens goed op te ruimen. Maak alle spullen die in de tuin staan schoon en gooi de spullen weg die niet meer mooi zijn of zijn aangetast door het weer. 

Heb je al eens gedacht om te kijken naar mooie tuinhuizen? De meeste mensen hebben veel spullen in de tuin staan, denk aan gereedschap, fietsen of spullen voor het onderhoud van de tuin. Als je merkt dat deze spullen de tuin er rommelig uit laten zien, dan kan het aan te raden zijn om te investeren in een tuinhuisje.

Bij Lugarde Nederland kun je terecht voor een groot aanbod aan prachtige tuinhuizen in verschillende soorten en maten. Zo kun je altijd je spullen opbergen. Naast het schoonmaken van de tuin, raden we ook aan om met regelmaat het onkruid te wieden. Hier hoef je tegenwoordig gelukkig geen uren meer mee bezig te zijn. Dit zijn kleine veranderingen die een grote impact hebben op de uitstraling van een tuin. 

Wees creatief met decoreren

Het restylen van een tuin hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten. De truc is om eerst eens te kijken naar welke spullen je al hebt. Verzamel alle decoratie, plantenbakken, lichtjes en andere spullen die je kunt gebruiken voor het omtoveren van de tuin. Je zult je verbazen over de bruikbare spullen die je in de schuur of op zolder tegenkomt. Het is hierbij leuk om een beetje creatief te zijn.

Zo zou je bijvoorbeeld een paar oude vazen of bakken kunnen omtoveren tot bloempot. Wanneer je alles hebt verzameld wat nodig is om de tuin gezellig te maken is het tijd om de tuin volledig te decoreren. Als je graag meer decoratie zou willen toevoegen kun je eens kijken of er iets leuks te vinden is in een lokale kringloop winkel.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in