Nieuw advies aan HattemCentraal: “Ga in gesprek met ChristenUnie”

De raadsfractie van PvdA/GroenLinks heeft de informateur per brief laten weten niet in te gaan op de uitnodiging voor een gesprek met HattemCentraal en het CDA over de vorming van een nieuwe coalitie.

“Om die reden kan geen uitvoering worden gegeven aan het advies van 6 april ”, aldus informateur Gert Jan van Noort. Daarom is een vervolg van de informatiefase noodzakelijk, geeft hij in een brief aan de voorzitters van de gemeenteraadsfracties aan.

PvdA/GroenLinks
Van Noort deelde eerder deze maand mee dat de programma’s van HattemCentraal, PvdA/GroenLinks en het CDA inhoudelijk de meeste overeenkomsten vertoonden. Hij concludeerde dat deze combinatie recht doet aan de verkiezingsuitslag en in de gesprekken met partijen het vaakst werd benoemd. Om die reden adviseerde hij deze partijen met elkaar in gesprek te gaan. “Dat gaat nu niet door na het besluit van PvdA/GroenLinks.”

ChristenUnie
Van Noort heeft opnieuw met opdrachtgever HattemCentraal gesproken en hen geadviseerd met de ChristenUnie in gesprek te gaan. De ChristenUnie heeft daarvoor een uitnodiging ontvangen.

Zie ook: Raad Hattem heeft veel vragen voor de informateur

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in