Het Verhaal van Gelderland – Festival

Op 26 en 27 augustus komt de Gelderse geschiedenis tot leven rondom kasteel Cannenburch in Vaassen. Tijdens het Verhaal van Gelderland Festival is er voor iedere geschiedenisliefhebber, groot of klein, wat te beleven. Ontmoet historische figuren. Bezoek optredens van artiesten als singer-songwriter Marike Jager en schrijver Joost Oomen. Doe mee met diverse activiteiten, workshops en spellen. En luister naar spannende verhalen uit de geschiedenis van Gelderland. Dit jaar staat het festival in het teken van het thema: land en water. Het weekend is gratis te bezoeken.

Geschiedenis komt tot leven
Tijdens het Verhaal van Gelderland Festival rondom kasteel Cannenburch kom je al wandelend over het festivalterrein personen uit het verleden tegen. Neem een kijkje in het kampement van de Vikingen, luister naar de verhalen van zeventiende-eeuwse matrozen of maak een praatje met een negentiende-eeuwse dijkgraaf. Liever een tochtje maken over de kasteelvijvers? Dat kan in een van de zwaanwaterfietsen. Tijdens dit historische dagje uit, kan iedereen, jong en oud, zich onderdompelen in de Gelderse geschiedenis.

Op het podium
Voor het Verhaal van Gelderland Festival laten artiesten, van landelijke bekendheden tot regionale talenten, zich inspireren door het verleden van de provincie. Singer-songwriter Marike Jager, schrijver Joost Oomen en zangeres Cassandra Onck betreden hier het podium. Verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink vertelt de spannendste geschiedenisverhalen in de verhalentent. Actrice Romy van der Kolk kruipt in de huid van Constance Staring. Zij ontvangt u graag in haar idyllische theekoepel. Ook brengen verschillende Gelderse talenten tijdens het festival een ode aan een plek in Gelderland.

Lezingen, activiteiten, workshops en meer
Maar er is nog veel meer te doen op het festival. Ga aan de slag als dijkenbouwer of archeoloog. Bezoek mobiele exposities van Gelderse musea en luister naar de lezingen van archeologen en historici. Ontrafel de geheimen van het landschap in de omgeving van kasteel Cannenburch tijdens een ochtendwandeling. Het festival geeft iedereen de mogelijkheid om het spannende verleden van de provincie op een bijzondere manier te ontdekken.
Bekijk het volledige programma op verhaalvangelderland.nl/festival.

Over het Verhaal van Gelderland Festival
Het Verhaal van Gelderland Festival is een initiatief van Erfgoed Gelderland in samenwerking met diverse erfgoedorganisaties, Cultuur Oost, Geldersch Landschap & Kasteelen, Omroep Gelderland en Cranenburgh events. Het festival wordt ondersteund door provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in