Gedeputeerde Klaas Ruitenberg bezoekt Noord-Veluwe

Klaas Ruitenberg, gedeputeerde provincie Gelderland, bracht op donderdag 14 september een bezoek aan de Noord-Veluwe. Vanuit zijn portefeuilles mobiliteit en openbaar vervoer ging hij in gesprek met wethouders van Noord-Veluwse gemeenten over belangrijke en urgente verkeersproblemen.

Voorzitter Noord Veluwe Bereikbaar,  Koen Castelein: “De heer Ruitenberg is nieuw in zijn rol als gedeputeerde in de provincie. Wij bieden hem graag de kans om de Noord-Veluwe te ontdekken en samen met ons te kijken naar de uitdagingen die er liggen om de Noord-Veluwe bereikbaar te houden. En dat samen en op een slimme, duurzame en veilige manier.”

Samen sterk
De wethouders van de Noord-Veluwse gemeenten hebben de gedeputeerde Klaas Ruitenberg bijgepraat over belangrijke uitdagingen op het gebied van verkeer, zoals de effecten van het waarschijnlijke uitstel van de herinrichting van knooppunt Hoevelaken op de bereikbaarheid van de regio. Maar ook over het openbaar vervoer in de regio en de verkeersveiligheidsproblemen op provinciale wegen. De gedeputeerde herkent de problematiek. “Laten we mét elkaar kijken hoe we de Noord-Veluwse opgaven van vandaag handen en voeten kunnen geven”, aldus gedeputeerde Klaas Ruitenberg.

Aan de A28
Noord-Veluwe Bereikbaar is een samenwerking van 8 gemeenten op de Veluwe (Hattem, Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk). Al deze gemeenten liggen aan de A28. Het toenemende verkeer op deze snelweg is de rode draad in deze samenwerking. Met een meerjarig programma voert Noord-Veluwe Bereikbaar maatregelen uit om slim, duurzaam en veilig reizen te stimuleren. We helpen inwoners, forenzen, bezoekers, werkgevers en logistieke dienstverleners bewust te kiezen.

Goede verbindingen en goede bereikbaarheid houden niet op bij de grenzen van een gemeente of provincie. Daarom werkt Noord-Veluwe Bereikbaar nauw samen met de provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in