Wandel mee langs duizenden jaren landschapsgeschiedenis

Ontdek grafheuvels, raatakkers en andere eeuwenoude sporen in het Veluwse landschap tijdens een wandeling met gids Wim van ’t Einde van Ampt Epe, de historische vereniging voor Emst, Epe, Oene en Vaassen.

Wandelen langs grafheuvels en celtic fields
In de omgeving van Kasteel Cannenburch zijn veel sporen uit het verleden te ontdekken in het landschap. Ga op zoek naar fascinerende historische sporen in het landschap en wandel mee langs kabbelende beekjes, oude sprengen, celtic fields en grafheuvels.

Geelmolense beek foto Wim van ’t Einde

Datum: zaterdag 26 augustus
Tijd: 10.00 uur verzamelen/starten 10.15 uur
Locatie: Kasteel Cannenburch Vaassen
Duur: 3 tot 4 uur – 11 km (een flink stuk dus) en gaat over wandel- en bospaden.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Verhaal van Gelderland Festival
De wandeling is een programmaonderdeel van het Verhaal van Gelderland Festival. In het weekend van 26 en 27 augustus komt de geschiedenis van Gelderland tot leven bij kasteel Cannenburch. Naast de wandeling op zaterdagochtend kun je ook workshops volgen, naar lezingen luisteren, historische figuren ontmoeten en optredens bezoeken van Gelderse talenten, muzikanten en schrijvers. Het festival richt zich dit jaar op een specifiek thema binnen de Gelderse geschiedenis: Land & Water. Hoe kreeg de Gelderse natuur vorm? En hoe zetten de bewoners van het Gelderse gebied het landschap naar hun hand? De wandeling met Wim van ’t Einde door het Veluwse landschap is hiermee een perfect begin van dit historische en feestelijke weekend.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie over het festival op: verhaalvangelderland.nl/festival.

Het Verhaal van Gelderland Festival is een initiatief van Erfgoed Gelderland in samenwerking met diverse erfgoedorganisaties en Cultuur Oost, Geldersch Landschap & Kasteelen, Omroep Gelderland en Cranenburgh events. Het festival wordt ondersteund door provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in