Reis door de Gelderse geschiedenis in de Verhaal van Gelderland Podcast

Van grafheuvels op de Veluwe tot Romeinse tempels. Van overstromingen in het Land van Maas en Waal tot boerenbedrijven in de Achterhoek. Luister vanaf 1 juni (morgen) elke donderdag naar de Verhaal van Gelderland Podcast en reis met presentator René Arendsen door het verleden van de provincie. In elke aflevering bezoekt hij een museum, spreekt hij met een expert en behandelt hij een thema en tijdvak. Met verrassende feiten, nieuwe inzichten en spannende verhalen duiken we in de geschiedenis van Gelderland.

Hink-stap-sprong door de Gelderse geschiedenis
In de Verhaal van Gelderland Podcast springt presentator René Arendsen met de luisteraars door de geschiedenis van Gelderland, van de prehistorie tot nu. De podcast belicht uiteenlopende historische onderwerpen aan de hand van verschillende thema’s. Ontdek de geschiedenis van overstromingsrampen in het Rivierengebied, luister naar middeleeuwse liefdesliedjes of kom meer te weten over Operation Market Garden.

Op bezoek bij Gelderse musea
René Arendsen spreekt met historici, gidsen en conservatoren en bezoekt elke aflevering een Gelders museum. In de eerste aflevering wandelt hij samen met gids Marieke Dicou rond en door kasteel Cannenburch. Ze kijken naar het unieke beken- en sprengenlandschap in de omgeving. Waarom was dit water zo belangrijk voor het kasteel en de bewoners? De eerste aflevering getiteld ‘Zonder water geen kasteel’ is vanaf 1 juni te beluisteren via Spotify of op verhaalvangelderland.nl/podcast.

Samen vertellen we het Verhaal van Gelderland
Deze podcast is onderdeel van het brede project Verhaal van Gelderland, waarmee Erfgoed Gelderland en Gelderse erfgoedorganisaties de geschiedenis van de provincie op verschillende manieren vertellen. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen. Elke donderdag is er een nieuwe aflevering met een bijzonder verhaal uit de geschiedenis van Gelderland. Kijk voor meer informatie op: verhaalvangelderland.nl/podcast.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in