Grote Peuter Dag op openbare basisscholen in Hattem

De schoolkeuze is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van een kind. Daarom organiseren de openbare basisscholen in Hattem op vrijdagochtend 5 april tussen 9.00 uur en 11.30 uur de Grote Peuter Dag.

Meer dan cijfers
Tijdens deze Grote Peuter Dag laten OBS De Vlonder en OBS Het Palet zien dat goed onderwijs meer is dan cijfers. “Peuters kunnen deze ochtend beleven hoe fijn het straks is om naar de basisschool te gaan. Zij kunnen de onderbouw van beide basisscholen ervaren door in de klassen te kijken en mee te spelen”, aldus John Beumer van Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio.

Ouders
Ouders kunnen in gesprek met leerkrachten en de directeur. Daarnaast hebben zij ook de mogelijkheid om door middel van een rondleiding de rest van de school te bekijken. Zo maken peuters en hun ouders kennis met de scholen, de leerkrachten en het onderwijs op OBS De Vlonder en OBS Het Palet.

Het onderwijs op De Vlonder & Het Palet
‘Kinderen van nu’ groeien op in een snel veranderende maatschappij. Zij willen ontdekken, hebben een open geest, zijn nieuwsgierig en maken volop gebruik van de Nieuwe Media. John Beumer: “Daar spelen zowel De Vlonder als Het Palet op in. Zo wordt op de ene school gewerkt met robotjes zoals de Bee-Bot en Dash&Dot, terwijl de andere school werkt met Chromebooks. Hierbij wordt naast analytisch en probleemoplossend handelen en denken ook een beroep gedaan op de creativiteit en het effectief samenwerken.”

Methodes
Hoewel beiden scholen vanuit methodes werken, heeft de ene school gekozen voor thematisch onderwijs (waarbij gebruikt wordt gemaakt van de methode Alles-in-1) en heeft de andere school gekozen om te werken met aparte methodes voor de vakgebieden. Op beide scholen is de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerling de basis van de lessen.

Diversiteit
“Openbaar Onderwijs Hattem vindt diversiteit binnen de scholen van groot belang. Er is aandacht voor het welbevinden van de leerlingen, de culturele achtergrond en de leerlingen maken binnen het openbaar onderwijs kennis met de achtergronden van de verschillende wereldgodsdiensten. Ouders die benieuwd zijn naar welke school het beste bij hun kind past zijn van harte welkom op De Vlonder en Het Palet”, besluit John Beumer.

OBS De Vlonderwww.obsdevlonder.nl
De Meenthe 26, 8051 KV Hattem, (038) 4448 383, directeur Conny Wencker

OBS Het Paletwww.hetpalethattem.nl
Dorpsweg 33, 8051 XS Hattem, (038) 4441 924, directeur Conny Wencker

Meer weten?
Meer informatie over de Grote Peuter Dag vind je op www.grotepeuterdag.nl of www.facebook.com/GrotePeuterDag

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in