Tussenstand Batterijen Battle

Op zaterdag 18 november kwam juf Melissa Nieuwenhuis met een aantal kinderen van Het Palet naar de studio van RTV Hattem voor een radio-interview tijdens Hattem Actueel:
“Dinsdag 14 november werd de eerste lading batterijen bij Het Palet opgehaald: 7 tonnen met in totaal 606,8 kilo. Jongens uit groep 8 hebben meegeholpen de tonnen vol te gooien. Ondertussen staan er alweer 9 tonnen te wachten tot ze opgehaald worden. Om te kunnen winnen moeten we richting de 5000 kilo. We hebben  nog 1 week om te verzamelen. Daarom vragen we of heel Hattem wil helpen. Op 3 locatie’s in Hattem hebben wij een ton geplaatst waar u de batterijen kunt inleveren: Total tankstation, MF Store Kerkstraat en de bibliotheek in de Marke.
Namens alle kinderen van Het Palet veel dank!”

Milieuvriendelijke wedstrijd
Vanaf 6 november tot 24 november zetten 270 scholen waaronder Het Palet zich in om een nieuw inzamelrecord te vestigen tijdens de jaarlijkse Batterijen Battle, waarbij ze strijden voor de winst en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu.

De Batterijen Battle is een duurzame wedstrijd voor basisschoolleerlingen van Het Palet. In drie weken tijd strijden ze om zo veel mogelijk lege batterijen in te zamelen. Onder het mom van ‘jong geleerd is oud gedaan’, leert het kinderen om juiste milieuvriendelijke keuzes te maken als het gaat om lege batterijen. Volgens onderzoek van Stibat weet zo’n 39% van de Nederlanders niet dat ze lege batterijen kunnen inleveren waar ze deze kopen. Daarnaast is 45% zich niet bewust waarom het recyclen van lege batterijen zo belangrijk is.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in