Succesvolle informatiebijeenkomst Knarrenhof

Tijdens een zoom-bijeenkomst gaven medewerkers van Stichting Knarrenhof informatie over het concept voor Knarrenhof in Hattem. Al in juni 2019 is het idee van een Knarrenhof in Hattem geopperd tijdens een informatieavond in het Stadhuis waarin inwoners werden gevraagd hoe senioren willen wonen. Tot nu toe heeft dat niet tot concrete stappen geleid, terwijl er wel belangstelling onder Hattemers is voor deze woonvorm.

Twee procesregelaars van Stichting Knarrenhof Nederland, vertelden tijdens de digitale bijeenkomst over het concept Knarrenhof. In dergelijke hofjes kunnen mensen veilig wonen met veel privacy en alle voordelen van samenwonen. Een Knarrenhof is geen woongroep maar een vrijblijvende gemeenschap waar noaberschap belangrijk is. Elkaar helpen is geen verplichting, maar je kan van elkaars kennis/kunde en gezelschap profiteren. In ieder Hof is een Hofhuys waar de bewoners elkaar informeel kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld voor een kopje koffie, een gesprek of om samen te eten. Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen.

Enthousiastelingen gezocht
Om Knarrenhof Hattem van de grond te krijgen, is een trekkersgroep nodig. Deze groep gaat zich inzetten voor Knarrenhof in Hattem. De stichting heeft al veel ervaring met het realiseren Knarrenhofconcepten en zal de trekkersgroep begeleiden. Samen zullen zij onderzoeken welke locaties in Hattem geschikt zijn voor een Knarrenhof en overleggen met de gemeente en eventuele andere betrokken organisaties. Wil je meehelpen, dan kan je je aanmelden per e-mail info@knarrenhof.nl.

Wil je wonen in Knarrenhof Hattem?
Heb je interesse in Knarrenhof Hattem, schrijf je dan in bij Stichting Knarrenhof. Dat kan via de website www.knarrenhof.nl/inschrijven. Bij inschrijving hoort een eenmalige bijdrage van 15 euro.

Speciale website
Stichting Knarrenhof heeft op de website een pagina speciaal voor Hattem. Het adres daarvan is: www.knarrenhof.nl/hattem. Via deze website word je geïnformeerd over de ontwikkelingen.

Wil je meer weten over seniorenhuisvesting in Hattem? Lees dan het artikel Wat is en komt er in Hattem aan huisvesting voor ouderen? op onze website.

Kijk hier naar de film van diverse Knarrenhof concepten in Nederland en waarin oprichter Peter Prak vertelt over de voordelen voor zowel bewoners als samenleving van Knarrenhof.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in