TenneT doet vooronderzoek naar verkabeling

De gemeente Hattem heeft de hoogspanningsverbinding in ‘t Veen aangewezen om in aanmerking te komen voor verkabeling. TenneT doet nu in opdracht van de gemeente Hattem een vooronderzoek naar de geschiktheid van de grond voor verkabeling.

De hoogspanningskabel wordt onder de grond aangelegd, om aan de wensen van de gemeente en toekomstige bewoners tegemoet te komen. Op deze manier wordt het leefklimaat in ‘t Veen verbeterd. De bestaande bovengrondse hoogspanningsverbinding, die over ’t Veen loopt, komt onder de grond te liggen. Het gaat dan om de verbinding tussen mast 4 en mast 9. Mast 4 en 9 worden vernieuwd. In totaal verdwijnen er hiermee 4 masten over een lengte van 1,6 kilometer.

Tijdens het vooronderzoek wordt tot een diepte van 20 meter geboord om grondmonsters te nemen. Deze grondmonsters worden onderzocht om duidelijk te krijgen of de ondergrond geschikt is om de warmte van de leidingen in de grond af te voeren of te verspreiden. Naar verwachting zal TenneT begin 2022 de resultaten van het vooronderzoek overhandigen aan de gemeente Hattem.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in