Klacht over onverzorgd oorlogsmonument

Een lange afstandswandelaar heeft bij de gemeente Hattem zijn ongenoegen geuit over de staat van het onderhoud van het oorlogsmonument aan de Geldersedijk.

Fred van der Horst schrijft onder meer het volgende aan de gemeente: ‘Het was voor mij erg triets te moeten constateren dat het monument er heel slecht onderhouden bij staat. En dat roept natuurlijk vraagtekens op. Zelfs de namen van de slachtoffers zijn nagenoeg niet meer zichtbaar te lezen. Ook de omgeving van het stenen monument ligt er onverzorgd bij. Het bankje voor het monument, waar ik even op gerust heb, is versleten en ook hier zie je dat het totaal aan onderhoud ontbreekt.’

Van der Horst vraagt zich af waarom het monument er zo onverzorgd bij staat. Hij heeft zijn brief aan de gemeente geschreven met de vraag of ‘de wethouders en gemeenteraad van Hattem op de hoogte zijn van de miserabele staat van het monument?’

Perkplantjes en nieuw bankje
Fractievoorzitter Keizer van de PvdA heeft naar aanleiding van de brief vragen gesteld aan de gemeente. Het antwoord is dat het monument periodiek netjes wordt gemaakt en dat er elk jaar voor 4 mei perkgoed in wordt gezet, net als bij alle monumenten in Hattem. Het bankje zal nog voor 4 mei worden vervangen, want dat is inderdaad in slechte staat.

De brief van Fred van der Horst staat ter informatie op de agenda van de gemeenteraad van Hattem die hierover op donderdag 22 april 2021 vergadert. Deze vergadering begint om 20.00 uur is live te volgen via radio Hattem en tv-Hattem. De vergadering is ook live te volgen via de website van de gemeente Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in