Parkeren in Hattem? Volg de borden

En daar staan ze dan: de spiksplinternieuwe verwijsborden naar de P-route. Sinds gisteren worden bezoekers op de toegangswegen door deze borden naar parkeerterreinen bij het centrum van Hattem geleid.

Wethouder Auke Schipper gaf op een vraag van de VVD tijdens de laatste raadsvergadering aan dat de borden uiterlijk 1 april zouden worden geplaatst. “Desnoods zet ik ze zelf in de grond.” Zover is het niet gekomen, de borden staan er nu al glimmend bij. Hattemers kennen uiteraard deze -en meer- parkeermogelijkheden. Maar als het éven kan ‘loop of fiets je naar Hattem,.. toch?

Parkeerterreinen
Voor de gasten aan Hattem nog even op een rijtje. De binnenstad van Hattem is autoluw. Op korte loopafstand van de binnenstad is gratis parkeren mogelijk bij parkeerterrein
P1 Centrum ‘Jachthaven’ en P2 Centrum ‘De Bleek’.

Gratis parkeren
Parkeren in Hattem is gratis. Hattem kent in het centrum een blauwe zone. In deze zone mag je maximaal 1 uur parkeren met een parkeerschijf. Wii je langer parkeren, dan kun je op een aantal parkeerplaatsen in en rond het centrum terecht. Deze parkeerplaatsen vind je op de kaart.

 • Parkeerplaats 1 Centrum Jachthaven: Geldersedijk 20, postcode: 8051 ER.
  Deze parkeerplaats is aan de rand van het centrum, bij de Jachthaven en de camperplaats. Hier parkeer je gratis en er geldt geen maximale parkeerduur.
  Binnen 3 minuten loop je naar het centrum.
 • Parkeerplaats 2 Centrum De Bleek: De Bleek 2, postcode: 8051 EE.
  Deze parkeerplaats is aan de rand van het centrum, bij Vadesto.
  Hier parkeer je gratis en er geldt geen maximale parkeerduur. Binnen 3 minuten loop je naar het centrum.
 • Parkeergarage Tinneplein: Koestraat 21, postcode: 8051 GT. Een parkeergarage in het centrum van Hattem. Hier mag je maximaal 2 uur aaneengesloten parkeren, met gebruik van de parkeerkaart.
 1. Toeristisch Informatie Punt
 2. Anton Pieck Museum
 3. Voerman Museum
 4. Nederlands Bakkerij Museum
 5. Grote of st. Andreaskerk
 6. Molen de Fortuin
 7. Dijkpoort
 8. Vadesto
 9. Jachthaven
 10. Camperplaats

Download parkeerkaart

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in